Amenajare living Practic

7 idei pentru aranjarea mesei de Crăciun

Pregătirile de Crăciun încep mereu la fel: cu documentarea și stabilirea bugetului. În preajma Crăciunului, toate magazinele forfotesc de oameni, iar străzile și traficul pot deveni sufocante. Dar dacă ai totul deja pregătit din timp, nu vei trece prin toate acestea.

Pentru că masa de Crăciun este probabil cea mai specială din an, ți-am pregătit încă de pe acum o serie de idei care te vor ajuta cu siguranță să îți impresionezi invitații.

Alege diferite tipuri de farfurii imprimate cu animale de sezon. Le găsești deja în magazinele de specialitate, iar partea cea mai bună e că le poți refolosi și la anul pentru că motivele animale vor fi mereu în vogă. 

Un aranjament care să ocupe exclusiv mijlocul mesei poate fi o opțiune. Atenție la mărimea acestuia, căci trebuie să îți rămână loc și pentru a așeza mâncarea în jurul lui. Pune lumânări în borcane bine spălate și degresate, apoi intercalează între acestea crenguțe de brad.

Dacă ai brad mic în acest an, pune-l direct pe masă exact așa cum este el, fără nici un fel de decorațiune. Aroma lui naturală, îi va încânta pe cei de la masă, cu siguranță.

Crăciunul este cel mai bun pretext să pui pe masă decorațiuni strălucitoare, care sunt la un pas de a fi kitsch. Folosește brăduți în diferite forme și culori, cu condiția să fie toți strălucitori.

Iată o idee foarte frumoasă pentru șervețelele de pe masă: leagă cu un șnur de sezon o crenguță de brad sau de rozmarin și o mică decorațiune de lemn, cu care apoi cel care a folosit șervețelul respectiv poate pleca acasă. Nu trebuie să fie auriu, orientează-te după restul culorilor prezente pe farfurii sau pe fața de masă. 

Mesele decorate cu roșu și verde rămân în continuare alegerile clasice, cu care nu poți da greș. Acum este cel mai bun moment să scoți din dulap seturile de farfurii țărănești care se potrivesc foarte bine într-un decor cottage, precum în imaginea de mai sus.

O coroniță de brad, lejer decorată și prinsă deasupra mesei, îți va permite să ai loc pentru toate felurile pregătite. 

Vezi mai multe idei în galeria foto.

Foto: Pinterest.

Related posts

Cele mai frecvente greseli pe care le facem atunci cand montam singuri perdelele si draperiile

Adina Meyers

Stilul scandinav in amenajarea dormitorului

Adina Meyers

Livingul, incaperea familiei

Adina Meyers