De amenajarea acestui apartament mic, din Arad, s-a ocupat echipa Ezzo Design. Proprietara lui, o tanara pasionata de papusile de portelan, a inspirat stilul de ambientare, asa cum era si firesc. Mai exact, personalitatea, preocuparile si stilul ei de viata au dat nastere unui decor modern si proaspat.

Interiorul este modern, tineresc si feminin, dar in acelasi timp “curat” si aerisit. Texturile, imprimeurile discrete si cromatica sunt cele care imprima stilul. Acesta a fost stabilit de la bun inceput si a avut ca sursa de inspiratie pasiunea tinerei beneficiare pentru papusile de portelan, obiecte care se regasesc, desigur, si in amenajare.

Suprafata redusa a locuintei a impus o serie de solutii menite sa valorifice si sa amplifice spatiul la nivel vizual. Din acest motiv, echipa de designeri a ales tonuri deschise si luminoase (gri, bej si alb) pentru finisaje, cu scopul de a contura un fundal neutru, care a permis introducerea unor nunate delicate de verde, o culoare fresh si in tendinte anul acesta. Geamurile mari, ce permit patrunderea in voie a luminii naturale, sunt de mare ajutor, la fel si restul suprafetelor vitrate utilizate pentru a separa incaperile.

Zona de zi a apartamentului este open-space si cuprinde livingul, locul de luat masa si bucataria. Avand in vedere ca suprafata este redusa, iar spatiile comunica intre ele, designul este, fireste, unitar. O idee inspirata a fost si aceea de a apela la mobilier si suprafete transparente (ca in cazul diningului), pentru a nu aglomera, dar pentru a da totusi utilitate fiecarei arii.

Spiritul modern si tanar al amenajarii se regaseste la tot pasul: in designul minimalist, culorile neutre, accentele delicate, conceptul de open-space, formele geometrice si detaliile neasteptate.

O idee originala este sistemul TV-pivot integrat in peretele ce separa livingul de dormitor. Astfel, ambele incaperi beneficiaza de acelasi televizor. Practic, in functie de locul in care te afli, poti intoarce peretele pentru a-ti urmari emisiunile preferate. Si zona de dining comunica direct cu dormitorul prin intermediul unei portiuni de perete realizata din caramizi de sticla, ce amplifica luminozitatea si fluiditatea spatiului.

Cu toate ca apartamentul dispune de multe corpuri de mobilier, look-ul general este unul minimalist, datorita liniilor drepte si culorilor deschise. Acesta este totusi “indulcit” cu ajutorul accente decorative de tapet, utilizat pentru a sublinia anumite arii, dar si pentru a da un aer feminin.

Asadar, jocul de nuante, materiale si accesorii contureaza si defineste personalitatea proprietarei, cadrele create de designeri venind de fapt in completarea povestilor.

Pentru ca s-au folosit culori putine, designerii si-au permis sa se “joace” cu texturile. Chiar si mobilierul propune mai multe tipuri de finisaje, de la mat la lucios, de la esente naturale de lemn la verde smarald. Din cauza suprafetei mici, el a fost proiectat mai mult pe verticala, in felul acesta obtinandu-se multiple corpuri de depozitare, inclusiv in dormitor, unde peretele cu patul a fost “imbracat” in compartimente suspendate de mobila, asemenea celor din living.

Suprafata baii este suficient de generoasa incat sa permita montarea unei cabine de dus moderne, fara a aglomera. Cu toate acestea, designerii au ales cu atentie cromatica. Mai exact, au optat tot pentru o nuanta deschisa, neutra, de bej, similara cu cea a mobilierului. Placile decorative, cu model floral supradimensionat, schimba insa atmosfera baii si ii asigura o nota feminina.

Articol realizat cu ajutorul Gabrielei Marica, Ezzo Design

 

 

Related posts

Solutii destepte pentru depozitare intr-un micro-apartament compact

Adina Meyers

Ce model de chiuvetă se potrivește într-o bucătărie rustică

Adina Meyers

De ce e important sa ai la locuinta ta usi electrice

Adina Meyers