LifeStyle

Cea mai mare galerie de arta contemporana din bucuresti se deschide oficial joi, 22 septembrie 2011

Intalnire cu presa: joi, 22 septembrie, ora 12:00

Cocktail si vernisaj: joi, 22 septembrie, ora 19:00. Intrare exclusiv pe baza de invitatie nominala

Ambele evenimente au loc la sediul Art Yourself Gallery, str. Nicolae Ionescu 11

Sediul

Joi, 22 septembrie 2011, la ora 19:00, va avea loc deschiderea oficiala a galeriei de arta contemporana Art Yourself.

Amplasata central (str. Nicolae Ionescu 11, in proximitatea parcului Kiseleff), intr-o vila interbelica renovata recent, Art Yourself Gallery are o suprafata de aproximativ 500 de metri patrati si dispune de cele mai moderne dotari specifice centrelor de expunere si de evenimente.

FeminitARTE, prina expozitie prezentata de Art Yourself Gallery

Cocktailul din seara de 22 septembrie va marca, pe langa deschiderea galeriei, si vernisajul celei dintai expozitii: FeminitARTE.

Concept al curatorilor Monica Enache si Valentina Iancu, Expozitia FeminitARTE este construită ca un serial reflexiv, fiind percepția reprezentată a artistului contemporan asupra feminitatii.

In expozitie sunt prezente peste 60 de lucrari de pictura, gravura, sculptura si fotografie, semnate de peste 25 de artisti romani contemporani. 

Obiectivele galeriei

Art Yourself Gallery este un spatiu destinat promovarii artei contemporane si a unui set de valori esentiale oricarei societati a prezentului: toleranta, anti-discriminarea, solidaritatea.

Printr-un program expozitional complex si printr-o serie de evenimente care se vor interpune vernisajelor, Art Yourself Gallery urmareste sa creeze o platforma accesibila de comunicare intre artistii contemporani si public.

Misiune Art Yourself

Piata romaneasca de arta contemporana este de mai bine de un deceniu intr-o continua crestere: apar din ce in ce mai multi artisti tineri de perspectiva, colectionarii incep sa simta potentialul acestui segment investitional, cotele lucrarilor se majoreaza in fiecare an. Organism viu, piata de arta nu poate exista fara un contact permanent intre productia artistica si public. Și nici fara un schimb constant de valori intre artist si colectionar. De aceea, trei dintre obiectivele pe care ni le propunem inca de la inceput sunt: sa prezentam o selectie riguroasa de artisti, sa organizam expozitii consistente, sa oferim colectionarilor consiliere pertinenta in achizitii. Sustinerea trendului ascendent al pietei de arta contemporana si, de ce nu, o contributie activa la accelerarea ratei de crestere sunt deziderate ale echipei Art Yourself.

In acelasi timp, printr-un discurs curatorial coerent si consistent, Art Yourself Gallery militeaza pentru acceptarea diversitatii. Integrarea europeana si alinierea la standardele occidentale au ajuns subiecte atat de des abordate incat tind sa devina clisee si sa se banalizeze in cotidian. Cu totii stim ca ‘Unitate in diversitate’ este deviza Uniunii Europene. Majoritatea o citim ca pe necesitatea de a conserva valorile nationale in cadrul unui teritoriu multicultural. O citire corecta insa ar fi urmatoarea: culoarea pielii, etnia, sexul sau orientarea sexuala, religia, aspectul fizic ori dizabilitatile nu ar trebui sa fie generatoare de conflicte. Cruciadele – in sens generic – sunt, in secolul XXI, anacronice. Dragos Farmazon, Director Art Yourself Gallery

Art Yourself etc.

Art Yourself etc. este magazinul de sticlarie de secol XX si produse home design asociat galeriei Art Yourself.

Oferta de sticlarie cuprinde o atenta selectie de obiecte realizate de unii dintre cei mai importanti designeri ai secolului XX si produse in fabrici de referinta, precum Iittala, Riihimaki, Whitefriars, Holmegaard si altele. Expertul asociat galeriei pe aceasta zona de activitate este unul dintre cei mai mari experti in domeniu din Marea Britanie, Andy McConnell, specialist al BBC in cadrul Antique Road Show.

Oferta de ceramica propune o selectie de piese marca Estetico Quotidiano, Rob Brandt (cu faimoasele pahare strivite) si Mizuyo Yamashita (designer japonez de obiecte hand made).

Related posts

Terapia japoneză ce ne ajută să ne refacem după starea de urgență

Adina Meyers

Pescuitul în vremea pandemiei: fără grătare și alcool, dar cu triaj epidemiologic

Adina Meyers

Avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de saltele

Adina Meyers