LifeStyle

Ghid complet pentru a cumpăra un uscător rufe

Cumpărarea aparatelor electrocasnice mari este întotdeauna o treabă dificilă, iar găsirea celui mai bun uscător de rufe pentru casa ta nu este diferită.

Pentru a restrânge căutarea pentru uscătorul de rufe perfect, va trebui mai întâi să alegi între un model cu ventilare, cu condensator sau cu pompă de căldură, apoi să selectezi dimensiunea tamburului de care ai nevoie. Ghidul nostru te poate ajuta să decizi.

Tipuri de uscător rufe

 1. Uscător rufe cu pompă de căldură

Cea mai ecologică opțiune, un uscător cu pompă de căldură utilizează temperaturi scăzute și aer cald reutilizat pentru a usca rufele. Nu numai că este mai ecologic, dar va costa mai puțin la rulare.

De ce să alegi un uscător rufe cu pompă de căldură:

 • Oferă o protecție mai bună pentru rufele tale
 • Fără țevi sau furtunuri externe
 • Costuri de funcționare ecologice și reduse
 1. Uscător rufe cu condensator

Un uscător cu condensator poate fi utilizat oriunde în casă și nu necesită un furtun cu aerisire externă. Un condensator colectează umezeala de pe haine și o depozitează într-un recipient, ceea ce necesită golire când este plin.

De ce să alegi un uscător rufe cu condensator:

 • Poate fi instalat oriunde în casă
 • Adesea este mai eficient din punct de vedere energetic decât modelele ventilate
 1. Uscător rufe cu ventilare

Uscătoarele cu ventilare îndepărtează umezeala de pe haine printr-un furtun, care poate fi plasat printr-o fereastră deschisă sau aerisire instalată profesional. Ele tind să fie cel mai puțin eficiente din punct de vedere al consumului de energie și trebuie să fie lângă o fereastră sau o gură de aerisire.

De ce să alegi un uscător rufe cu ventilare:

 • De obicei, mai puțin costisitoare la cumpărare
 • Fără recipient de apă de golit
 • Usucă repede hainele

Dimensiuni uscător rufe – Ce capacitate ar trebui să alegi?

Uscător de 7 kg – Ideal pentru persoane sau cupluri. Acesta are o capacitate de tambur pentru aproximativ 35 de tricouri de adulți sau o plapumă dublă.

 • Uscător de 8 kg – Ideal pentru o familie de trei persoane. Acesta are o capacitate de tambur pentru aproximativ 40 de tricouri de adulți sau o plapumă queen-size.
 • 9 kg – Recomandat pentru o familie de patru persoane. Are o capacitate de tambur pentru aproximativ 45 de tricouri de adulți sau o plapumă king size ușoară.
 • 10 kg – Ideal pentru familii numeroase. Acesta are o capacitate de tambur pentru aproximativ 50 de tricouri de adulți sau o plapumă king size grea.

Uscătoare mici – Dacă locuiești într-o garsonieră sau într-un apartament mai mic, poate vei dori să optezi pentru un model mai compact, care nu ocupă mult spațiu și este suficient pentru o singură persoană sau pentru un cuplu. Aceste uscătoare ocupă mult mai puțin spațiu decât aparatele de dimensiuni mari, ceea ce le face convenabile pentru locuri cu spațiu limitat.

Caracteristici ale unui uscator rufe

Ciclurile și caracteristicile de uscare variază de la aparat la aparat, astfel încât atunci când alegi un uscător rufe, asigură-te că include caracteristicile de care ai nevoie înainte de a-l cumpăra.

Anti-riduri – Dacă nu-ți scoți hainele din uscător la sfârșitul ciclului, uscătorul va roti tamburul pentru a opri formarea cutelor.

Start întârziat – Poți programa uscătorul pentru a-ți pregăti hainele la un anumit moment, cum ar fi când ajungi de la serviciu acasă.

Încăcat pe jumatate – O setare pentru jumătate de sarcină te ajută să economisești energie și timp atunci când trebuie să usuci doar câteva articole de îmbrăcăminte.

Rotire inversă – Tamburul se poate roti în ambele sensuri în timpul ciclului de uscare. Acest lucru ajută la prevenirea încurcărilor între haine și la reducerea cutelor.

Indicator filtru plin – Te avertizează când trebuie schimbat filtrul. Neschimbarea filtrului este unul dintre principalele motive pentru care uscătoarele se deteriorează.

Ciclul de reîmprospătare – Folosind aerul rece, un ciclu de reîmprospătare ajută la reîmprospătarea hainelor care au devenit prăfuite sau au un miros ușor.

Related posts

Tendințe de primăvară 2019 – Lips Up Hyaluron Volume Lip Booster

Adina Meyers

Black Friday – Vinerea Neagră. Ghid de supraviețuire pentru consumatori

Adina Meyers

Decoraţiuni handmade pentru pasionații de călătorii – FOTO

Adina Meyers