Amenajari Interioare

Cum obţinem un decor exotic?

O tendinţă „fierbinte”, în ton cu vara, o reprezintă amenajările inspirate din ţinuturile foarte îndepărtate, din America de Sud, Africa sau Asia. Prin intermediul imprimeurilor luxuriante, al culorilor vibrante, texturilor speciale şi plantelor folosite din abundenţă, poţi crea un decor exotic, care să te poarte cu gândul către aceste locuri unice în lume.

În afară de faptul că sunt „pe val”, decorurile tropicale oferă şi alte avantaje: sunt simplu de realizat, foarte spectaculoase, aduc natura în interiorul locuinţei, îţi dau senzaţia de răcoare, atât de căutată acum, în mijlocul verii, şi se pretează atât destinatarilor mici, cât şi celor mari.

Pentru a transpune atmosfera de la tropice la tine acasă, ai la dispoziţie mai multe soluţii şi modalităţi. În continuare le trecem în revistă pe cele mai la îndemână.

Foloseşte tapet cu imprimeuri vegetale supradimensionate.

Cele mai multe magazine de home & deco au în colecţiile de sezon modele impresionante cu frunze de palmier sau ferigă, fructe de ananas, orhidee sălbatice sau chiar păsări exotice. Aplicat pe unul sau mai mulţi pereţi, tapetul va deveni cu siguranţă piesa de rezistenţă a amenajării. Asta înseamnă că restul elementelor (mobilier, accesorii şi decoraţiuni) trebuie să fie cât mai puţine şi mai simple, pentru a nu pune în umbră tapetul. 

Vedetele amenajărilor tropicale sunt imprimeurile. Fie că optezi pentru motive vegetale, fie că le preferi pe cele cu păsări, cel mai important este ca acestea să fie supradimensionate. Astfel, decorul rezultat va fi unul spectaculos, iar spaţiul va căpăta multă personalitate.

Decorează interiorul cu tablouri cu temă tropicală

Dacă nu ai timp să pui tapet, îţi oferim o alternativă mai simplă, dar cu acelaşi efect: animă pereţii cu tablouri cu temă tropicală. Şi mai interesant ar fi să înrămezi chiar tu diferite frunze de plante exotice presate (ferigă, ficus) şi să decorezi cu ele locuinţa.

Realizează pereţi „verzi”

Aceştia vor asigura un plus de natură, oxigen şi prospeţime nu doar acum, pe timpul verii, ci permanent. Pentru asta, ai nevoie de un sistem modular, uşor, realizat din cuiburi verticale, care fac posibilă dezvoltarea mai multor plante pe suprafeţe verticale, oferindu-ţi varietate şi libertate în ceea ce priveşte aranjarea lor. Fiecare cuib este făcut dintr-un material special, impermeabil, aşa că obiectele de mobilier şi pereţii vor fi protejaţi de umezeală, condens sau mucegai.

Apelează la accesorii textile cu motive exotice

Covoarele, draperiile, lenjeriile de pat, cuverturile, pernele sunt o altă soluţie pe care o poţi lua în calcul dacă vrei să transformi rapid interiorul într-un „colţ” tropical.

Mizează pe culoarea verde. Aceasta variază de la nuanţele cele mai închise până la cele mai deschise. Pentru ca decorul să nu fie monoton, în completarea verdelui, poţi folosi culori vibrante, precum oranj, galben, roşu, roz, mov etc.

Concentrează-te pe materiale naturale. Întrodu în decor obiecte realizate din rafie, împletituri, zambilă de apă şi bambus, care vor aduce mai aproape de tine peisajul fascinantelor păduri ecuatoriale.  

Foto: Pinterest

Related posts

Ce este, cum ne ajuta si cum alegem un aparat de curatat cu aburi

Adina Meyers

Cum sa alegi masina de spalat? Specialistii Electrolux te invata in 5 pasi simpli

Adina Meyers

Garsoniera de 35 de mp: amenajare moderna si practica

Adina Meyers