Proiectată cu scopul de a găzdui oaspeţii, căsuţa din spatele curţii le-a devenit atât de dragă proprietarilor săi, încât petrec aici tot mai mult timp, bucurându-se de atmosfera de vacanţă pe care designerul Corina Săftescu a imprimat-o amenajării.

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

În curtea cu o suprafaţă generoasă, de 2.000 de metri pătraţi, o familie de timişoreni care în urmă cu doi ani finalizase construirea casei în care locuieşte a avut ideea realizării unui corp de clădire separat, destinat cazării musafirilor. Noua construcţie a fost amplasată undeva în partea din spate a grădinii, astfel încât să se bucure de linişte şi intimitate. Proiectată pe un singur nivel, căsuţa are doar o faţadă, fiind dezvoltată pe lungime. „De la început, ne-am dorit o construcţie de sine stătătoare, prevăzută cu toate funcţiunile unei case obişnuite şi independentă din punctul de vedere al utilităţilor şi încălzirii”, ne mărturiseşte proprietarul.

Imobilul este realizat din cărămidă şi învelit cu ţiglă, iar încălzirea spaţiilor se face prin pardoseală, cu ajutorul unei centrale termice ce funcţionează cu lemne.

Lipită cu spatele de gardul lateral al proprietăţii, căsuţa are faţada orientată spre interiorul curţii, beneficiind din plin de priveliştea peluzei înverzite. La acest fapt contribuie şi suprafeţele vitrate foarte mari, alocate fiecărei încăperi. Pentru ca toate spaţiile să aibă parte de această privelişte, construcţia a fost dispusă liniar, cu acces direct de afară şi trecere dintr-o cameră în alta.

Mai multe informaţii gasiţi în revista Casa mea octombrie 2016. 

Related posts

Topul celor mai frumoase case românești din 2016

Oana Voicu

Vintage in casele noastre

Adina Meyers

6 trucuri să schimbi fața casei tale fără investiții majore

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe