Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Toamnă de la A la Z. Mobilă şi decoraţiuni pentru o casă plină de inspiraţie

Toamna este anotimpul schimbărilor, iar transformarea mediului înconjurător ne inspiră să facem modificări şi în amenajarea casei.

Influenţa cromatică este cea care dă tonul în acest anotimp, dar asta nu înseamnă că o piesă de mobilier sau o decoraţiune bine aleasă nu poate să aducă un strop de toamnă în casa ta.

Dacă te-ai hotărât să-ţi renovezi sau să-ți redecorezi locuinţa ori dacă tocmai te-ai mutat în casă nouă, experţii Praktiker te ajută cu cele mai bune sfaturi pentru alegerile tale.

După câteva luni călduroase în care ai căutat motive să stai cât mai departe de casă, acum a venit momentul să îţi îndrepţi atenţia către confortul şi căldura pe care ţi le oferă casa ta. Aşadar, odată cu un nou sezon, trebuie să aduci un suflu nou locuinţei tale, să înlocuieşti accesoriile de vară cu cele de toamnă şi să creezi pentru fiecare cameră un decor potrivit vremii mai puţin prietenoase.

Un living cu personalitate

Living-ul este locul în care se adună întreaga familie pentru a viziona un film într-o seară de duminică sau unde sunt primiţi prietenii pentru discuţii lungi despre viitoarele vacanţe. Alege o canapea mare în culori neutre şi decoreaz-o cu perne în nuanţe de toamnă ori cu printuri în ton cu sezonul rece. Pentru serile de film, surprinde-ţi familia cu câteva pături moi şi călduroase, numai bune pentru fiorii provocaţi de secvenţele care te ţin cu sufletul la gură.

Măsuţa de cafea nu trebuie să lipsească din decor, fiind potrivită şi ca suport pentru micile decoraţiuni inspirate de natură. Alege o vază simplă pentru flori de toamnă, câteva cărţi sau reviste pentru inspiraţia de zi cu zi şi lumânări pentru o atmosferă călduroasă de toamnă.

Pentru un decor complet, alege două-trei tablouri cu peisaje tomnatice şi un covor pufos pe care să poţi sta în cazul în care vin la tine mai mulţi prieteni decât ai preconizat.

Visul unui… dormitor de toamnă

Somnul rămâne, fără îndoială, activitatea preferată în timpul sezonului rece. Nu doar cadrul patului, salteaua şi pernele au un rol important pentru un somn odihnitor, ci şi lenjeria de pat. Alege pentru acest sezon o lenjerie de pat călduroasă, care să îţi asigure confortul dorit, dar care să îţi bucure privirea cu nuanţele tomnatice. Nu uita de noptierele ori comodele care să fie suport pentru cartea preferată sau florile primite de la persoanele dragi. Completează decorul cu o veioză care să-ţi creeze lumina potrivită pentru lectura celor mai frumoase cărţi.

Elementele vizuale sunt foarte importante pentru dormitor, de aceea e bine să alegi acele accesorii şi culori care te definesc şi care se potrivesc stilului tău. Poţi opta pentru un tapet colorat, care să dea un aer romantic camerei, sau poţi alege câteva tablouri în ton cu starea ta de spirit, pe care să le agăţi deasupra patului. Pernele şi draperiile colorate îţi vor înveseli cu siguranţă ziua. Nu uita sa alegi un covor oricât de mic, care să-ţi gâdile tălpile: iar dacă îl alegi în nuanţe de toamnă, te vei simţi cu siguranţă ca pe un covor de frunze.

Hainele pentru sezonul rece ocupă mai mult spaţiu decât cele de vară, de aceea vei avea nevoie de un dulap încăpător, care să îţi permită să adaugi noile achiziţii. Ca să îi dai un aer tomnatic, îl poţi decora cu un autocolant colorat.

Bucătăria – locul bunătăţilor de toamnă

Toamna e luna recoltelor şi momentul în care se pun bunătăţile anotimpului la păstrat pentru iarnă. Aşadar, ai nevoie de cele mai rezistente borcane pentru proviziile care îţi vor bucura papilele gustative, de cutii pentru depozitare şi de cele mai colorate accesorii textile care să îţi trezească amintirile plăcute din perioada copilăriei. Alege un şorţ tomnatic, prosoape vesele şi o faţă de masă care să te facă să petreci mai mult timp la cină cu familia.

Nu uita să alegi o masă suficient de mare pentru toţi membrii familiei şi scaune comode atât pentru a servi masa, cât şi pentru discuţii lungi la cafea. Pentru un plus de personalitate, poţi opta pentru perne colorate care să acopere scaunele.

Toamna îţi oferă o multitudine de opţiuni pentru a te simţi bine. Aşa şi Praktiker: îţi pune la dispoziţie o gamă largă de produse şi sfaturi pentru fiecare sezon. Te aşteptăm în magazinele Praktiker din ţară şi pe www.praktiker.ro, unde experţii noştri te vor ajuta să faci cele mai bune alegeri şi să iei cele mai practice decizii.

Related posts

Cum sa creati un cadru romantic

Adina Meyers

Cum amenajezi un apartament cu albastru și alb

Adina Meyers

Despre ambianta pe care o creeaza mobilierul stradal in orasele din Romania

Adina Meyers