Concepută pentru două familii, vila din imagini nu s-a dorit configurată ca un duplex clasic. Proprietarii au preferat modelul unei case unitare, cu două apartamente separate pe fiecare nivel. Astfel, aspectul este cel al unei locuinţe unifamiliale, cu spaţii exterioare comune pentru întreaga familie.

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

Construcţia este localizată în Braşov, în Noua, un cartier de case liniştit, ce s-a dezvoltat foarte mult în ultimii trei-patru ani. În plus, zona se află lângă lac, aproape de Aventura Parc.

Familia, compusă din patru persoane, a dorit să locuiască împreună, fără însă a renunţa la intimitatea fiecărui membru. Astfel, casa a fost împărţită pe niveluri, în două apartamente: unul la parter, destinat părinţilor, iar celălalt la etaj, alocat tânărului cuplu.

Oameni activi, care au lucrat dintotdeauna în turism, cei patru iubesc călătoriile, pasiune care, cred ei, şi-a pus amprenta şi asupra căminului pe care l-au construit.

„Ne-am dorit o casă realizată după ideile noastre, aşa că era imposibil să cumpărăm una gata construită şi să o reamenajăm. În concluzie, am căutat un teren, fără nicio construcţie pe el, şi printr-un mare noroc am găsit ultimul lot de vânzare în cartierul Noua, la vremea aceea.”

Proprietatea cu o suprafaţă de 850 de metri pătraţi a fost achiziţionată în 2006 şi tot în acelaşi an a început ridicarea imobilului, terminată un an şi jumătate mai târziu. Pentru proiect, proprietarii au apelat la Renel Marian din Braşov, un arhitect cu multă experienţă, dar care a fost „nevoit” să se adapteze cererilor şi ideilor numeroase ale beneficiarilor, care nu de puţine ori s-au răzgândit şi au vrut altceva.

Prima provocare a constituit-o forma terenului, lung şi îngust, cu ieşire în capete la două străzi paralele.

Mai multe imagini şi informaţii găsiţi în Casa mea octombrie 2016.

Related posts

Solutia perfecta pentru bucatariile mici – Masinile de spalat vase compacte de la Electrolux

Adina Meyers

O casa cu aspect unitar

Adina Meyers

Combinatie inedita de stiluri intr-o casa din Timisoara

Adina Meyers