Tablourile si fotografiile pot schimba radical o locuinta. Pe langa faptul ca o infrumuseteaza, ii dau culoare, o fac mai primitoare si ii imprima un aer personal, aceste obiecte pot deveni o incantare pentru ochi, daca le pozitionati corect si armonios, in functie de cateva reguli ce tin de echilibrul vizual.

1. Nu asezati tablourile la intamplare! Daca le agatati prea sus sau prea jos ori in locuri lipsite de vizibilitate, le veti scadea din valoare si frumusete. Iata la ce inaltime trebuie sa le expuneti: tablourile mici si cu desen fin (grafica, gravura sau fotografii) – sub inaltimea medie a campului vizual (150 cm); tablourile mari, cu o expresivitate puternica – in spatii deschise; tablourile de dimensiuni mijlocii – la inaltimea campului vizual (160 cm).

2. O alta regula foarte importanta spune ca tablourile trebuie pozitionate intotdeauna la nivelul ochilor.

3. Daca amplasati un tablou deasupra canapelei din living, nu lasati prea mult spatiu intre aceasta si perete. Spatiul ideal este de 5-15 centimetri. In cazul in care distanta va fi mai mare, ochiul privitorului se va indrepta catre perete, si nu catre lucrare.

4. Va aflati in fata unui perete mare si gol si nu stiti ce variante aveti? Ei bine, fie agatati un singur tablou mare, fie expuneti mai multe tablouri, dar mai mici, sau chiar un multicanvas.

5. Evitati sa asezati tablourile pe acelasi perete cu fereastra, contre-jour, pentru ca nu vor fi puse in valoare in timpul zilei. Nici amplasarea in fata ferestrei nu este una prea fericita, deoarece vor aparea reflexe luminoase suparatoare.

Mai multe sfaturi cititi pe romanialibera.ro!

 

 

Related posts

Alege semineurile pentru un plus de personalitate al casei tale

Adina Meyers

Sugestii pentru amenajarea unui balcon mic

Adina Meyers

8 sfaturi pentru a aşeza corect tablourile

Lucia Lazar

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe