Crezi că o amenajare în stil shabby chic își găsește locul exclusiv în locuințele mari? Parțial adevărat! În principiu, stilul shabby chic se pretează la fel de bine și în interioarele mai mici, cum ar fi apartamentele de bloc.

Pentru a crea o amenajare caldă, romantică, în stil shabby chic, nu trebuie să copiezi un decor 100% (dintr-o revistă sau de pe internet), ci să preiei din el doar anumite elemente pe care să le adaptezi la spațiul de care dispui și la lucrurile pe care le ai deja.

De exemplu, decorurile precum cele din galeria foto sunt ușor de creat atât într-o casa, cât și într-un apartament modest de bloc. Ideea e să alegi de la început finisajele adecvate, ca să asiguri fundalul potrivit pentru viitoarea amenajare. Culorile sunt esențiale într-un decor, prin urmare, îți recomandăm să optezi pentru finisaje și accesorii în nuanțe deschise, luminoase, pastelate (alb, crem, gri, bej etc.).

Piesele de mobilier clasice sau cele cu aspect vintage, care respiră parfumul unor vremuri apuse, sunt cele mai indicate în acest caz. În lipsa lor poți apela la mobilier nou, însă neapărat cu aspect patinat.

Amenajările din imagini cuceresc nu doar prin culori și mobilierul vintage, ci și prin accesoriile imprimate, realizate din materiale naturale, cum ar fi bumbacul. Un covor, câteva pernuțe, un napron, toate din aceeași “poveste”, oferă decorului căldură și un aer boem.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Vilă în Brașov cu arhitectură inspirată de crestele munților

Adina Meyers

Și renii Moșului te pot ajuta să ai un Crăciun minunat

Adina Meyers

Scaune confortabile pentru birou, living și terasă – Cele mai bune ponturi pentru orice buget!

Adina Meyers