Cu totii ne dorim sa avem o casa curata, care sa nu para aglomerata sau dezordonata. Pentru a ajunge insa la un astfel de rezultat trebuie insa sa depunem un efort considerabil, iar daca avem o viata activa si suntem foarte mult timp plecati de acasa poate fi cam greu de intretinut. Desigur, nu este imposibil, insa trebuie sa ne rupem putin din timpul dedicat altor activitati pentru a ne putea bucura de curatenie si de disparitia dezordinii.

Asadar, ce putem face pentru ca locuinta noastra sa nu mai para atat de dezordonata. Sunt cateva sfaturi pe care noi ti le vom oferi si care te vor ajuta foarte mult daca vei alege sa tii cont de ele. Vom discuta in continuare mai multe despre acest subiect.

Incepem direct prin a spune ca din cand in cand daca vom dedica 15-20 de minute pentru activitatile de intretinere a locuintei noastre vom ajunge in final la niste rezultate foarte bune. Cateva minute acum, cateva minute mai tarziu… puse cap la cap se vor aduna, iar dezordinea va disparea.

Nu lasa pe maine ce poti face astazi. Cu siguranta stii aceasta expresie. Ea se poate aplica foarte bine in cazul vaselor murdare. Sa fim seriosi, cui ii place sa spele vasele? Mai ales dupa ce am mancat si suntem satui, parca numai chef sa stam cu mainile in apa si sa frecam la ele nu avem. Problema este ca timpul va duce la adunarea a si mai multor vase in chiuveta, ceea ce inseamna ca ne va lua si mai mult timp sa terminam cu spalarea lor.

Fa un mic efort si imediat dupa ce ai terminat de luat masa sau de gatit spala vasele murdare. O sa vezi ca, de fapt, nu iti va lua chiar atat de mult, ci chiar din contra, incepe sa fie din ce in ce mai usor dupa ce ti-ai dezvoltat un obicei.

Spala bine inclusiv chiuveta. Nu lasa sa se vada ca e murdara sau sa iasa in evidenta petele de grasime. Cu siguranta nu este foarte placut din punct de vedere vizual pentru cei care iti vor trece pragul.

Cu siguranta nimic nu duce la crearea impresiei de dezordine in cazul unui dormitor precum patul nefacut. De ce sa mai pierzi timp cu aceasta activitate noaptea, inainte de a merge inapoi la culcare? Trezeste-te putin mai devreme si aranjeaza patul chiar din momentul in care ai deschis ochii. In acest fel o sa faci si miscare, iar tu te vei trezi mult mai usor si plin de energie.

Elibereaza cat poti de mult podeaua de lucruri inutile. Fie ca vorbim de jucarii, reviste sau alte obiecte de care ne folosim zilnic, ele nu au ce cauta pe jos. Asigura-te ca toate sunt la locul lor. De asemenea, spala cu atentie podeaua de pete.

Modul in care sunt aranjate rafturile poate contribuie de asemenea la crearea iluziei de dezordine. Pentru a scapa de aceasta impresie, adauga cateva piese decorative, sau chiar mici plante.

Related posts

Holul poate fi un spațiu foarte prietenos

Adina Meyers

Personalizează decorul cu patchwork

Adina Meyers

Sufrageria poate fi si sala de cinematograf

Adina Meyers