Din cate se pare ne petrecem 3 ani din viata in bucatarie; asadar este destul de important sa ne asiguram ca aceasta incapere a locuintei noastre este una cat mai confortabila si capabila sa ne faca sa ne simtim bine. In mod ideal o bucatarie trebuie sa fie amenajata cu gust, precum si sa fie cat mai functionala, astfel incat sa nu ne simtim deloc limitati, mai ales daca ne gandim ca in Romania multe apartamente nu sunt chiar unele dintre cele mai spatioase.

In randurile urmatoarea vom incerca sa iti oferim cateva idei de amenajare a unei bucatarii functionale, precum si sfaturi care sa te ajute sa profiti la maxim de tot spatiul pe care tu il ai la dispozitie.

Primul lucru pe care noi te sfatuim sa il faci este sa tii cont de forma pe care bucataria ta o are. Asta pentru ca e nevoie sa ne asiguram ca zona de lucru (sau triunghiul de lucru, asa cum mai este cunoscut) o vom putea delimita cu usurinta. Ce cuprinde aceasta zona de lucru? Vorbim de trei repere importante care ar trebui sa nu lipseasca din nicio bucatarie, iar aici ne referim la aragaz sau cuptor, chiuveta si frigider. In unele cazuri frigiderul poate fi exclus din ecuatie, deoarece nu de putine ori el se poate gasi intr-un loc special amenajat de pe holul apartamentului.

Din moment ce vrei ca bucataria sa fie una functionala, toate elementele care se afla aici vor fi unele functionale, fie ca ne referim la obiectele de mobilier sau la cele electrocasnice.

Care este mobila care se potriveste cel mai bine bucatariei tale? Pe aceasta o vei alege in functie de forma pe care o are aceasta incapere. De exemplu, daca bucataria este una ingusta, atunci o sa te extinzi cat poti de mult pe inaltime, astfel incat sa nu sacrifici din spatiile de depozitare. In ceea ce priveste paleta de culori cea mai potrivita, aici noi recomandam ca atentia sa se indrepte catre culorile calde, dar si catre culorile neutre, in cazul in care sunteti adepti ai stilului clasic. Diferitele nuante de maro pot predomina si ele.

Materialul pe care il are blatul de bucatarie este si el foarte importanta. Poti alege intre un blat din lemn, blat din marmura, blat melaminat termorezistent, blat din granit si un blat de inox. Fiecare vine cu avantaje si dezavantaje, iar tu va trebui sa tii cont de ele, precum si de bugetul pe care il ai la dispozitie.

In ceea ce priveste electrocasnicele, daca ai o bucatarie mica atunci opteaza pentru unele incorporabile, deoarece te vor ajuta sa economisesti foarte mult spatiu. Tot electrocasnicele incorporabile sunt de preferat si daca iti plac amenajarile moderne sau minimaliste.

Un ultim sfat pe care noi ti-l dam este sa faci tot ceea ce poti pentru a pune in valoare lumina naturala. Motivul este unul cat se poate de simplu: in acest fel o sa fie creata impresia unui spatiu mult mai extins decat in realitate.

Related posts

Vă place stilul franțuzesc de amenajare?

Adina Meyers

Sfaturi pentru amenajarea dormitorului cu buget redus

Adina Meyers

Sugestii pentru amenajarea unui dormitor de dimensiuni mici

Adina Meyers