Amenajari Interioare

Ai pod? Foloseste-l!

Etapa 1

A.     Estimati potentialul podului

Unele spatii de sub acoperis sunt mai usor de transformat decat altele, dar o estimare completa necesita ajutorul unui profesionist. Totusi, un ochi neantrenat poate observa aspetele de baza. Asadar, urcati in podul dumneavostra si urmariti:

1. Daca exista spatiu suficient sub coama. Inaltimea ideala ar fi de 2,4 m pentru se poate obtine o camera confortabila si cu 2,1 m. Este suficineta o masurare rapida cu o ruleta.

2. Daca acoperisul dumneavoastra a fost construit folosind capriori sau coama de sarpanta. Daca da, atunci podul dvs, a fost constuit pentru ca ulterior sa fie mai usor de transformat in mansarda locuita.

3. Care este inclinatia acoperisului. Masurati panta acoperisului si tineti cont de ea. (Panta minima pentru montarea unei ferestre VELUX este de 15 grade). Cu cat panta este mai mica, cu atat lungimea ferestrei de mansarda care va ilumina natural mansarda trebuie sa fie mai mare.

4. Care este distanta dintre capriori. Aceasta este relevanta deoarece ferstrele de mansarada VELUX se monteaza intre capriori iar latimea golului poate influenta alegerea latimii ferestrei.

5. Care este grosimea viitoarei izolatii a peretilor. Aceasta va micsora incaperea cu inca 15-20 cm.

B. Evaluati forma acoperisului

Evaluati sarpanta casei dvs. Trebuie sa stiti ca oricare ar fi forma sarpantei dvs, exista o solutie pentru iluminarea naturala a spatiilor fie prin ferestrele de mansarda VELUX, fie printr-un tunel solar (in spatiile dintre paretii despartitori, unde nu puteti monta ferestre).

Pentru mai multe detalii, vizitati: www.velux.ro

Related posts

Idei atipice de amenajare a camerei – FOTO

Adina Meyers

Cum se face automatizarea locuinței

Adina Meyers

Despre amenajarea unei bucatarii mici care sa fie functionala

Adina Meyers