Image default
Amenajari case

Casa şi grădina perfect armonizate

O proprietate aflată în Timişoara, în care amprenta inconfundabilă a designerului Corina Săftescu îşi spune din nou cuvântul. Amenajarea interioară este caldă şi armonioasă, cu accente elegante, în timp ce grădina cu design ordonat îmbie la relaxare.

Situată într-o zonă veche de case din Timişoara, reşedinţa beneficiază de o amplasare privilegiată, îndelung căutată de proprietari. Aceştia au încercat o perioadă îndelungată să găsească un teren într-un cartier liniştit al oraşului, pentru ca, în final, să descopere acest lot situat chiar pe strada unde au copilărit.

Au achiziţionat parcela cu o suprafaţă de 700 de metri pătraţi în 2012, iar ulterior au început construirea locuinţei, un proces ce s-a desfăşurat în mai multe etape.

Realizată din cărămidă, cu structură din beton, vila se desfăşoară pe parter şi mansardă, având o suprafaţă totală de 260 de metri pătraţi.

Imobilul a fost amplasat în zona dinspre stradă a terenului, astfel încât cea mai mare parte a curţii să rămână în spate, ferită de privirile trecătorilor.

În momentul în care construcţia a ajuns „la roşu”, tinerii proprietari au apelat la ajutorul designerului Corina Săftescu. I-au încredinţat designerului nu doar amenajarea interioară, ci şi decorarea faţadelor şi organizarea grădinii.

Intervenţia designerului a vizat adăugarea unor elemente decorative care să scoată în evidenţă arhitectura şi să ofere un plus de eleganţă şi continuitate faţadelor. Astfel, în jurul ferestrelor au apărut ancadramente albe, sub geamuri s-au aplicat chenare decorative placate cu clincher, iar stâlpii au primit capiteluri.

Pentru un aspect armonios, soclul a fost placat cu clincher; acelaşi finisaj s-a folosit şi pentru decorarea gardului, a jardinierelor zidite ce flanchează intrarea, dar şi pentru amenajarea terasei.

Curtea din faţă este în principal un spaţiu de primire, cu alei pavate pentru acces şi grădiniţe ordonate, animate cu flori şi arbuşti decorativi.

Proiectarea grădinii din spatele vilei a pornit de la ideea proprietarului de a avea o zonă cu gazon circulară, asemenea unei poieniţe. Imaginea va fi însă completă când arborii şi arbuştii plantaţi pe marginea gazonului vor ajunge la maturitate, „îmbrăţişând” spaţiul verde din mijloc.

Terasa cu ieşire din living oferă o privelişte de ansamblu asupra grădinii datorită poziţiei sale înălţate cu câteva trepte faţă de sol. Locul este perfect amenajat pentru relaxare şi socializare în compania prietenilor, mai ales că, în imediata vecinătate a terasei, designerul a prevăzut un foişor din cărămidă, unde se află grătarul şi o mică zonă de preparare.

La interior, parterul, desfăşurat pe o suprafaţă de 130 de metri pătraţi, este compartimentat astfel: living deschis cu dining, bucătărie separată, un birou, o toaletă de serviciu şi un spaţiu tehnic.

În ceea ce priveşte amenajarea, designerul a avut parte de o provocare, căci beneficiarii îşi doreau lucruri cu totul diferite: el voia o amenajare sobră, în nuanţe de maro, ea visa la un decor romantic, într-o cromatică deschisă.

Încercând să îmbine dorinţele celor doi, Corina Săftescu a apelat la pardoseli de culoare închisă, tocărie albă, uşi maro închis şi pereţi finisaţi în nuanţe de crem.

Livingul împarte spaţiul cu cel al diningului, cele două funcţiuni fiind departajate prin poziţionarea canapelei şi prin prezenţa grinzii de pe tavan.

Şemineul cu lemne este elementul central al livingului, întregul spaţiu de şedere fiind organizat în jurul acestuia.

Mobilierul reprezintă o combinaţie de piese albe şi maro închis, în încercarea de a fi pe placul ambilor locatari. Canapelele şi comoda TV au fost achiziţionate de la Casa Barani, iar cuferele din piele provin de la Marcal Impex.

Cromatica are la bază culori naturale, contraste de crem şi maro închis, personalizate cu accente feminine de mov.

Bucătăria este romantică, cu perdeluţe florale, mobilier clasic alb şi blat de culoarea lemnului. În centrul spaţiului se află locul de luat masa de dimensiuni mai reduse, unde proprietarii iau micul dejun.

La etaj, spaţiul este împărţit între trei dormitoare, două băi şi un dressing.

Dormitorul matrimonial, prevăzut cu dressing şi baie, poartă mai mult amprenta proprietarei, căci amenajarea beneficiază de o cromatică deschisă şi de accente de mov. Mobilierul alb, în stil clasic, elementele de pasmanterie şi corpurile de iluminat cu cristale induc un aer romantic. Atmosfera este caldă, de budoir, textilele având un rol esenţial.

Baia matrimonială de dimensiuni spectaculoase continuă designul clasic. Spaţiul beneficiază atât de cadă, cât şi de o cabină de duş, ambele placate cu marmură şi mozaic din marmură. Accentele elegante sunt date de oglinda cu ramă masivă aurie şi de corpurile de iluminat. Bancheta tapiţată cu picioare aurii şi storul roman ce acoperă fereastra adaugă încăperii căldură şi o notă distinsă.

Camera de oaspeţi în stil vintage respiră un aer romantic graţie motivelor florale adăugate, dar şi nuanţelor de roz şi mov regăsite în imprimeurile textilelor.

Mobilierul alb, din lemn masiv, a fost achiziţionat de la Casa Barani din Timişoara şi Magnitude din Satu Mare. Atunci când nu au musafiri, proprietarii întrebuinţează camera ca loc pentru citit, motiv pentru care au preferat, în locul unui pat, o canapea extensibilă foarte comodă.

Baia ce deserveşte acest dormitor, deşi are dimensiuni mai mici, beneficiază la rândul său de o cabină de duş, dar şi de o cadă de dimensiuni reduse. Cromatica finisajelor este una deschisă, pentru a da senzaţia de mai mult spaţiu. Tablourile şi micile decoraţiuni florale aduc o notă personală încăperii de sub şarpantă.

Material realizat cu sprijinul designerului Corina Săftescu, [email protected], www.cass-design.com

Foto: Antonio Cioarek

Articole similare

Casa mica si confortabila

casamea.ro

Design modern, personalizat prin culoare

casamea.ro

Constructie spectaculoasa pe un teren in panta

Simona Popa

Lasă un comentariu

fourteen − four =