Sustenabilitatea încurajează utilizarea resurselor în mod responsabil, indiferent de buget sau de stilul de viață.

Poți găsi  mereu activități pentru a contribui la această mișcare – și s-ar putea chiar să economisești bani!

Am ales o serie de sfaturi pentru a te ajuta să începi acest proces

 

Optați pentru ustensile de bucătărie din lemn sau inox

Putem începe chiar cu aceste mici detalii reducerea utilizării plasticului. Este recomandat să evităm obiectele de unică folosință, iar un bun argument al usensilelor din lemn sau inox constă și în durabilitatea acestora.

Este o alegere conștientă și o schimbare pe care în timp o putem face toți. Fiți conștienți că creierul dvs. va dori să opteze pentru o alegere ușoară și convenabilă în acel moment de grabă.

Reciclați

Încercați să faceți această activitate un obicei al familiei. Înființați o stație de reciclare a familiei în casă sau curte.

Investiți în becuri economice, eficiente din punct de vedere energetic

Una dintre cele mai bune modalități de a vă transforma casa sustenabilă este să investiți în becuri eficiente din punct de vedere energetic.

Nu numai că aceste becuri utilizează mai puțină energie electrică, dar durează mult mai mult decât becurile incandescente obișnuite. Aceasta înseamnă că puteți economisi niște bani în timp ce ajutați mediul.

Fiți mai conștient la consumul apei

Conservarea apei este una dintre cele mai importante modalități de a ajuta planeta și de a trăi mai sustenabil. Poți încerca această obișnuintă trepat, prin mici schimbări zilnice cum ar fi oprirea robinetului atunci când te speli pe dinți sau plantarea în grădină doar a plantelor care necesită o cantitate minimă de apă.

Dacă locuiești la casă ai putea să investești într-un sistem de recoltare a apei pluviale, care îți permite să strângi și să folosești apa de ploaie.

Instalați un termostat inteligent

Instalarea unui termostat inteligent este un alt mod excelent de a vă face casa ecologică.

Pentru mulți oameni, căldura este cea mai mare sursă de consum de energie, în special în lunile lungi de iarnă, când mulți dintre noi lăsăm căldura pornită mai mult decât este necesar.

Acordați atenție etichetelor

Nu în ultimul rând, nu uitați să vă urmăriți etichetele atunci când cumpărați produse.

Indiferent dacă alimente sau alte produse este indicat să căutați eticheta organică. Când spre exemplu un produs alimentar are această etichetă, înseamnă că nu conține aditivi sintetici, cum ar fi îngrășăminte chimice, pesticide și coloranți.

Related posts

Mai multă lumină în living, în sezonul rece!

Adina Meyers

Reguli pentru alegerea perdelor si draperiilor

Adina Meyers

Minimalism, culoare şi o amprentă masculină

Adina Meyers