O casa moderna, aerisita, pentru o familie de tineri, caracterizata prin alternanta plin-gol, inchis-deschis si perfecta pentru amplasarea intr-o zona calda, eventual la mare. Situarea intr-un astfel de context natural nu face decat sa sporeasca aspectul si atmosfera de locuinta estivala, destinata petrecerii a cat mai mult timp in aer liber, in jurul piscinei.

Proiectul casei din Pipera a fost conceput in anul 2009, de catre arhitectul Razvan Barsan (Compania RB+Partners), si materializat in perioada 2010-2012. Conceptul reprezinta determinarea beneficiarului prin volum, functionalitate, elemente arhitecturale si alegerea materialelor.

Constructia este realizata pe structura metalica, ce a permis deschideri largi si console. Taieturile ferestrelor ofera volumului un plus de dinamism, ca si „jocul” de texturi propus – lemn, piatra, sticla, metal –, fiecare corp fiind practic „imbracat” intr-un alt material.

Locuinta este alcatuita din trei prisme suprapuse si orientate diferit. Fatada secundara, cea deschisa catre curtea cu bazin si bogata in vegetatie, este generos vitrata, atat livingul, situat la parter, cat si dormitorul matrimonial, amplasat deasupra, beneficiind de o insorire puternica. Rezultatul este un spatiu spectaculos.

Citeste restul articolului pe revistacaminul.ro

Related posts

Mobilierul ca structura despartitoare

Adina Meyers

O prezenta delicata in mijlocul unui peisaj montan

Adina Meyers

10 moduri mai bune de a vă stoca oalele și tigăile

Adina Meyers