LifeStyle Mansarda

Lumină naturală – ingredientul pentru transformarea unui pod vechi într-o mansardă de vis!

În zilele noastre, extinderea spațiului de locuit a devenit o necesitate atunci când familia se mărește sau când e nevoie de o cameră în plus, odată cu trecerea timpului. O soluție în acest sens este oferită de spațiul din podul casei, care astfel prinde viață.

Un exemplu în acest sens ni-l oferă o familie daneză care, odată ce a avut posibilitatea să achiziționeze și mansarda locuinței în care locuia deja de multă vreme, a beneficiat astfel de posibilitatea de a transforma întreg spațiul în mediul de locuit mult visat: modern, spațios și iluminat din abundență.

Acest proces a necesitat și implicarea unui arhitect. Nefiind vorba de o simplă renovare, totul a fost gândit ca un joc strategic și bine controlat de lumină naturală, care să redea locului o nouă înfățișare. Aceste două elemente au reprezentat punctul de referință pentru familie, care a conștientizat că aspectul plăcut și relaxat al mansardei este dat de sentimentul de luminozitate pe care aceasta trebuie să-l redea în mod obligatoriu. Și, bineînțeles, acest lucru nu era posibil decât cu ajutorul unor ferestre corespunzătoare, iar ferestrele VELUX sunt proiectate exact în acest scop.

Ferestrele VELUX s-au potrivit perfect scopului dorit de familie, care a ales nu mai puțin de 15 ferestre pentru a crea efecte spectaculoase de lumină în mansardă! Patru dintre acestea sunt ferestre inteligente VELUX INTEGRA®, operate electric, restul având operare manuală. Ferestrele alese au finisaj de poliuretan alb, care nu necesită întreținere.

Montate în combinații de 2 sau chiar de 4 ferestre, aceste ,,mozaicuri de lumină” au făcut posibilă luminarea fiecărui colț, oricât de îndepărtat, al încăperilor renovate: un dormitor și camerele copiilor, care acum au o vedere absolut superbă la cer atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții.

Integrarea armonioasă a ferestrelor VELUX în spațiul renovat a venit în completarea întregului design interior și a cromaticii unde albul este dominant. Stilul de amenajare este unul curat, minimalist, iar cele câteva grinzi de lemn lăsate la vedere aduc un aer familiar locuinței. Lumina naturală este, într-adevăr, accesoriul ideal al fiecărei mansarde!

Inspiră-te pe velux.ro și fii la curent cu noutățile pe Facebook.com/VELUX.

Related posts

Asigurarea piscinei: ce riscuri poti intampina?

Adina Meyers

Mai mult spatiu de depozitare cu noile combine frigorifice SmartCool de la Bosch

Adina Meyers

Albinele ne-au dus în top. România a devenit cel mai mare producător de miere din UE

Adina Meyers