LifeStyle Mansarda

Lumină naturală – ingredientul pentru transformarea unui pod vechi într-o mansardă de vis!

În zilele noastre, extinderea spațiului de locuit a devenit o necesitate atunci când familia se mărește sau când e nevoie de o cameră în plus, odată cu trecerea timpului. O soluție în acest sens este oferită de spațiul din podul casei, care astfel prinde viață.

Un exemplu în acest sens ni-l oferă o familie daneză care, odată ce a avut posibilitatea să achiziționeze și mansarda locuinței în care locuia deja de multă vreme, a beneficiat astfel de posibilitatea de a transforma întreg spațiul în mediul de locuit mult visat: modern, spațios și iluminat din abundență.

Acest proces a necesitat și implicarea unui arhitect. Nefiind vorba de o simplă renovare, totul a fost gândit ca un joc strategic și bine controlat de lumină naturală, care să redea locului o nouă înfățișare. Aceste două elemente au reprezentat punctul de referință pentru familie, care a conștientizat că aspectul plăcut și relaxat al mansardei este dat de sentimentul de luminozitate pe care aceasta trebuie să-l redea în mod obligatoriu. Și, bineînțeles, acest lucru nu era posibil decât cu ajutorul unor ferestre corespunzătoare, iar ferestrele VELUX sunt proiectate exact în acest scop.

Ferestrele VELUX s-au potrivit perfect scopului dorit de familie, care a ales nu mai puțin de 15 ferestre pentru a crea efecte spectaculoase de lumină în mansardă! Patru dintre acestea sunt ferestre inteligente VELUX INTEGRA®, operate electric, restul având operare manuală. Ferestrele alese au finisaj de poliuretan alb, care nu necesită întreținere.

Montate în combinații de 2 sau chiar de 4 ferestre, aceste ,,mozaicuri de lumină” au făcut posibilă luminarea fiecărui colț, oricât de îndepărtat, al încăperilor renovate: un dormitor și camerele copiilor, care acum au o vedere absolut superbă la cer atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții.

Integrarea armonioasă a ferestrelor VELUX în spațiul renovat a venit în completarea întregului design interior și a cromaticii unde albul este dominant. Stilul de amenajare este unul curat, minimalist, iar cele câteva grinzi de lemn lăsate la vedere aduc un aer familiar locuinței. Lumina naturală este, într-adevăr, accesoriul ideal al fiecărei mansarde!

Inspiră-te pe velux.ro și fii la curent cu noutățile pe Facebook.com/VELUX.

Articole similare

Folosirea unei perne antialergice se poate dovedi una dintre cele mai bune decizii luate de tine

Adina Meyers

BECKETT si ORWELL in licitatie la Goldart

Adina Meyers

(P) VELUX Active: ferestre de mansardă controlate automat pentru case inteligente

Adina Meyers