Amenajari Interioare

10 trenduri în design-ul interior care au explodat în 2019

Asemenea tendințelor din zona modei, și amenajarea interioară urmărește an de an diferite sugestii ale specialiștilor în domeniu, care asigură o serie de repere pentru a te inspira atunci când îți decorezi casa.

Dacă nu știi de unde să pornești, când ai nevoie de idei care să te ghideze sau pur și simplu îți dorești să echilibrezi spațiul de locuit conferindu-i un aspect actual, urmărește trendurile în design-ul interior.

Pentru anul acesta ne-am consultat cu specialiștii de la Fabrica de Profile (foto: Dan Panciu, CEO), producător român de profile decorative arhitecturale de interior și exterior, cu echipe dedicate de tehnicieni, designeri si arhitecți care îți pot oferi cele mai multe informații și care se implică în proiectul tău de la concepere și până la execuție și iată ce ne-au sfătuit:

  • Adaugă elemente naturale în amenajarea ta – Dacă în urmă cu un an trendurile erau dominate de tehnologie, anul acesta ne întoarcem la natură și elementele sale atât de bine evidențiate într-o amenajare a locuinței. Piatra, cuprul, granitul sau betonul trebuie să se regăsească în design-ul interior pentru a seta o ambianță organică și luminoasă. Decorează-ți casa cu plante verzi, ramuri uscate sau mobilier de lemn pentru a crea propria oază de natură. Marmura este, de asemenea, unul dintre materialele preferate pentru a decora spațiul de locuit deoarece aduce un aspect modern, dar natural în același timp. O poți incorpora în zona bucătăriei printr-un blat sau în interiorul unei băi. Vei adăuga un finisaj elegant și natural casei tale. Nu uita să asiguri o iluminare naturală, deci optează pentru perdele și draperii albe, mai puțin opace, pentru a te bucura de un spațiu modern și luminos.
  • Mobilierul de catifea e la modă – Deși inițial era perceput drept un material învechit și fără viață, catifeaua a revenit în forță cu un aer elegant pe care îl poate conferi design-ului de interior. Atât de moale la atingere, o canapea din catifea va reprezenta acel obiect de lux al living-ului tău, pe care te vei cuibări seara la un serial sau îți vei invita musafirii pentru o petrecere relaxantă. Atât de confortabil și plăcut, acest material va fi admirat și dacă îl integrezi în tapițeria scaunelor de dining sau a unui fotoliu reprezentativ din living. Acesta este trendul cel mai dorit al anului, deci încearcă să-l utilizezi și tu dacă vrei să ții pas cu actualitatea amenajărilor interioare.
  • Modelele florale îți asigură un design actual– Această tendință a fost integrată în amenajarea interioară încă de timpuriu. Imprimeurile florale se regăsesc pe textilele decorative precum husele pernelor de canapea sau perdele ori draperii, dar și sub formă de tapet. Acesta poate fi utilizat pentru a scoate în evidență unul sau mai mulți pereți ai încăperii și se pliază pe o amenajare interioară clasică. Modelele florale au căpătat o lumină nouă, au fost reîmprospătate și aduse în zona modernă, deci pot fi integrate și pentru a obține un design actual, cu accente romantice.
  • Folosește o paletă de culori mai bogată – Culorile neutre îți asigură spații luminoase și mai simplu de amenajat, fără a dat greș în privința cromaticii. Cu toate acestea, anul 2019 propune nuanțele mai îndrăznețe, cu ajutorul cărora piesele de mobilier împreună cu elementele decorative vor ieși în evidență și vor părea ca noi. Încearcă roșul dramatic, rozul care se remarcă, galbenul îndrăzneț sau verdele luxos ca nuanțe accent ale unei camere pentru a obține un design interior în tendințe.
  • Redescoperă combinația de alb și negru – O alăturare care pare să nu se demodeze niciodată, tendința de a incorpora cele două nuanțe în culorile pieselor de mobilier cu care amenajezi o casă sunt necesare pentru a fi la modă anul acesta. Echilibrul creat prin această alăturare oferă design-ului interior doza optimă de îndrăzneală și asigură o imagine grafică inedită a întregului ansamblu amenajat. Poți încerca diferite combinații de piese majoritar albe cu accente de negru și invers, în funcție de preferințe. Poți alege chiar o plinta alba decorativa.
  • Accentuează senzația de căldură într-un spațiu prin tonurile de roșu – În ultimii ani, designerii de interior au optat pentru nuanțele mai reci de albastru și verde în proiectele lor, așadar această tendință de a readuce în amenajarea interioară și culorile calde este un element necesar. Tonurile de roșu se remarcă prin combinațiile complementare în timp ce asigură acea senzație de spațiu primitor și călduros pe care îl considerăm necesar într-un cămin.
  • Revin modelele geometrice – Asemănător celor florale, nici modelele geometrice nu sunt o noutate când vine vorba de design-ul interior. Cu toate acestea ele suferă modificări dramatice, fiind utilizate culorile mai puternice și liniile geometrice mai mari. Cu ajutorul acestei tendințe poți evidenția un loc sau o cameră din casă. Alege să accentuezi zona podelei din bucătărie sau baie, ori peretele din hol folosind modele geometrice îndrăznețe.
  • Anii ’70 se întorc – Cu tendințe mai vechi în design-ul de interior precum catifeaua și modelele geometrice, care revin cu stil în acest an, designerii așteaptă să vadă multe reveniri la epoca anilor ‘70. Decorul elegant de atunci este caracterizat și astăzi de o paletă caldă de nuanțe, de texturile funky și siluetele abstracte. Incorporează această tendință în casa ta pentru a scoate la iveală personalitatea uimitoare din fiecare design al living-ului sau dormitorului tău.
  • Alege un pat de tip baldachin pentru mai mult confort – Deși nu au mai fost în vogă de la sfârșitul anilor ’80, se remarcă o creștere spectaculoasă de cereri ale clienților care își doresc ca dormitorul lor să includă o variantă actuală a unui pat cu baldachin. Fie apartamentele sunt inspirate de moda regăsită în unele hoteluri, ori pur și simplu se caută acea oază de relaxare în interiorul propriei case, cert este că paturile cu baldachin pot fi o variantă facilă pentru că se regăsesc într-o multitudine de modele. Având cadre robuste și elemente minimaliste, ele se pot integra cu ușurință chiar și într-un dormitor cu dimensiuni reduse.
  • Corpurile de iluminat de tip vintage sunt o opțiune inedită – Deși mulți vor fi uimiți să revadă această tendință din nou pe lista actuală în amenajările interioare, luminile vintage sunt de această dată mai puțin evidente, accentuând corpuri tip candelabru sau lustre cu finisaje de alamă sau cupru. Liniile elegante și lumina mai mult difuză vor conferi spațiului tău de locuit un aer intim.

Atunci când alegi să îți amenajezi casa conform noilor tendințe încearcă să păstrezi acele elemente care te definesc pe tine ca personalitate și să le integrezi printre cerințele la modă din design-ul interior pentru a crea un spațiu unic, autentic și care să te reprezinte.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Related posts

Cum să amenajezi un bar chiar la tine acasă

Adina Meyers

Decor natural intr-o vila din Bucuresti

Adina Meyers

Casa intr-un cadru natural desavarsit

Adina Meyers