Proprietarii, un cuplu germano-chilean, au cerut arhitectilor de la WMR Arquitectos sa le construiasca un “adapost de weekend” pe o coasta plina de stanci, lunga de 10 km si inalta de 200 m, unde nicio casa n-a existat vreodata.

Accesul catre plaja este si el dificil, realizandu-se pe poteci intortocheate si abrupte. Cu toate acestea, arhitectii au gasit o solutie. Casa este plasata pe stanca intr-un punct special, fractiuni din ea fiind orientate catre vest, est si nord, ceea ce creeaza o situatie de insula.

Casa a fost proiectata in module de lemn a 3,2 m x 3,2 m, cu structura la vedere. La exterior scheletul casei este impregnat cu carbolineum (n.r. – lichid produs din distilarea carbunelui de pamant si folosit ca insecticid), de unde si culoarea neagra, in timp ce la interior peretii sunt albi, la fel si tavanele. Pardoseala este de asemenea realizata din lemn. La constructie s-au folosit doar materiale locale. Casa ocupa, in total, 185 mp.

Cele doua dormitoare, sufrageria si bucataria impart un spatiu comun. In timpul zilei aceste camere dialogheaza, permitand o utilizare flexibila, iar noaptea dormitoarele sunt izolate cu ajutorul unor usi mobile, pentru intimitate.

La vest, nord si sud arhitectii au construit terase pentru ca proprietarii sa beneficieze de soare si umbra pe tot parcursul zilei. O terasa se afla si pe acoperit, iar aceasta este 100% insorita.

Panorama este impresionanta, cu oceanul Pacific la vest si peisajul stancos la nord, sud si est. 

Related posts

Focul şi casele noastre

Adina Meyers

6 dispozitive smart care nu trebuie să lipsească din casa ta

Adina Meyers

Vila montana construita in trepte

Adina Meyers