Oglinda este un obiect indispensabil in baie sau dormitor dar, in acelasi timp, ea poate infrumuseta un living sau chiar o bucatarie. Pe langa scopul sau practic, oglinda poate avea si o valenta estetica dar, in acelasi timp, in functie de marime si de locul in care este amplasata, va poate ajuta sa va reconfigurati spatiul din locuinta. Respectand cateva reguli simple, oglinda va poate ajuta sa create senzatia unui spatiu mai amplu, sa adanciti suprafetele sau sa create o atmosfera moderna ori romantica.

Designerii stiu ca o oglinda are capacitatea de a transforma radical o incapere, creand luminozitate şi spatiu “virtual”. Astfel o camera banala se poate transforma intr-una spectaculoasa. O oglinda pusa in valoare de lumini poate da reflexii noi si obiectelor de mobilier din camera. O oglinda mare amplasata pe tavan sau pe un perete va crea impresia de spatiu pe cand una mica va transforma un colt banal in punctul de interes al unei camere. In acelasi timp, o oglinda formata din mai multe bucati creaza un cadru modern iar una pusa in valoare de lumini va da o personalitate puternica oricarei case.

In aceste conditii, designerii recomanda sa tineti cont de mai multe reguli de baza atunci cand decideti sa amplasati o oglinda intr-o incapere.

Oglinzile pot deveni pretioase piese de mobilier daca le incadrati in rama potrivita. Prin intermediul ramei aveti ocazia sa create un decor retro sau unul modern. O rama colorata este foarte potrivita pentru o casa plina de viata sau pentru camera unui copil, in timp ce o rama din lemn scluptata acoperita de un strat auriu poate completa un living pretios pus in valoare de mobilier din lemn masiv. In cazul in care va doriti sa intregiti o camera romantica nu va ramene decat sa amplasati o oglinda cu rama alba in timp ce pentru un interior modern se recomanda un puzzle din oglinzi de diferite dimensiuni si forme. In acelasi timp, o oglinda peste o alta oglinda mai mare este sinonim cu inovatia.

Oglinda poate fi amplasata pe tavanul locului destinat servitului mesei pentru a crea o atmosfera calduroasa sau pe un hol, pentru a da impresia unui spatiu mai generos. Un alt sectret este acela al amplasarii oglinzilor in camerele mai putin luminoase pentru a-i da viata.

In arta Feng Shui oglinzile sunt folosite pentru a contracara fortele malefice ale ambientului si in amplificarea energiilor benefice. Conform traditiei chinezesti, oglinzile trebuie puse mai ales vizavi de usa.

 

Related posts

Casele viitorului: cum vor evolua locuințele noastre în 10-20 de ani

Adina Meyers

Avantajele apartamentului de la mansarda

Adina Meyers

Tema marina de aranjare a casei, o varianta exclusivista

Adina Meyers