Amenajari Interioare

Cele patru caracteristici principale care pot face diferenta dintre un televizor LED bun si unul mediocru

Alegerea unui nou televizor poate ca pare ceva usor de facut, insa pentru a avea garantia ca vom fi multumiti de noua noastra achizitie este necesar sa luam in considerare cateva aspecte importante, care pot face diferenta. Despre acestea vom vorbi mai multe in randurile urmatoare.

E bine sa stii ca sunt patru caracteristici principale care pot face diferenta dintre un televizor LED bun si unul mediocru, fiind vorba de diagonala, rezolutie, sistem audio si conectivitate. Despre fiecare in parte o sa iti oferim mai multe informatii utile, care sa te ajute sa iei cea mai buna decizie in functie de care sunt asteptarile tale de la un televizor.

  1. Diagonala televizorului LED

Un prim lucru de care noi trebuie sa tinem cont atunci cand vine vorba de cumpararea unui TV LED ieftin este diagonala pe care ecranul acestuia o are. Este gresit sa plecam de la premisa ca o diagonala mai mare a ecranului inseamna si o calitate mult mai buna a imaginii. Asta pentru ca trebuie sa tinem cont inclusiv de cat de mare este camera in care amplasam televizorul, respectiv care va fi distanta dintre noi si acesta atunci cand ne uitam la TV.

In cazul in care stam mai aproape de televizor, iar acesta are o diagonala foarte mare, pixelii vor deveni vizibili, lucru care va scadea din calitatea imaginii. Asadar, fie alegem un model de televizor mai mic, fie il mutam astfel incat noi sa stam la o distanta mai mare de el.

Care este criteriul de alegere in functie de diagonala? Sunt multe tabele care sa te ajute in aceasta privinta. De exemplu, pentru un TV de 102 centimetri in diagonala distanta optima de vizionare este cuprinsa intre 1,5 si 4,5 metri.

  1. Rezolutia

Cea de-a doua caracteristica foarte importanta a unui televizor este rezolutia. Aici cel mai probabil stii deja ca avem de ales intre televizoare HD Ready, Full HD si Ultra HD 4K. Suntem de parere ca modelele HD Ready nu ar mai trebui sa fie prezente pe piata, mai ales ca preturile pe care acestea le au nu mai sunt deloc unele justificate, apropiindu-se foarte mult de preturile avute de televizoarele Full HD. Minimul necesar? Rezolutia de 1920 x 1080 pixeli (deci Full HD).

Daca vom alege insa un televizor cu diagonala foarte mare atunci noi iti recomandam sa iti indrepti atentia spre un model care sa fie capabil sa ofere imagini la o rezolutie de 3840 x 2160 pixeli, asadar Ultra HD / 4K. De ce? Pentru ca in acest fel pixelii nu vor mai fi atat de vizibili, chiar si atunci cand distanta de la care privim la TV este una mai mica.

  1. Sistemul audio

Evident, sistemul audio este si el o caracateristica pe care trebuie sa o luam in considerare. Calitatea audio de cele mai multe ori poate face diferenta atunci cand vine vorba de o experienta cinematografica perfecta. In plus, daca sistemul audio al televizorului este unul performant scapam de o cheltuiala in plus, deoarece nu va mai fi nevoie sa cumparam un sistem audio separat. Desigur, pentru a spori si mai mult calitatea vizionarii unui film sau serial sistemul audio 5.1 reprezinta o necesitate (insa nu ceva obligatoriu).

Care este recomandarea noastra aici? Sa alegem un televizor care sa fie dotat cu doua boxe care sa aiba o putere de cel putin 10 W. In acest fel compromisul pe care il facem este unul foarte mic. De retinut ca inclusiv tehnologiile din dotarea TV-ului joaca un rol important.

  1. Conectivitatea

Incheiem lista noastra cu partea de conectivitate. Aici suntem de parere ca un televizor, fie el ieftin sau scump, trebuie sa ne ofere o conectivitate de baza. In ce consta aceasta? In prezenta a cel putin doua porturi HDMI si USB, VGA, Euro Scart si mai ales tuner digital DVB-C, alaturi de slotul CI+.

Related posts

Cum pregatim in mod corespunzator camera in care va sta nou nascutul?

Adina Meyers

Autocolantul – o noua fata a decorului

Adina Meyers

Lemn si soare din belsug

Adina Meyers