Proprietarul locuintei din imagini a dorit o amenajare moderna si un interior aerisit. 

Viziunea lui cu privire la decor era clara de cand a vazut configurarea apartamentului, asa ca nu a apelat la serviciile unui designer sau arhitect, insa a primit sfaturi folositoare de la specialistii Unican, care i-au realizat mobilierul la comanda.

Proprietarul si-a dorit foarte mult ca suprafata generoasa a apartamentului (105 metri patrati) sa se faca simtita in amenajare, iar spatiile sa fie aerisite si luminoase. In acest scop, a desfiintat doi pereti paraleli, pentru ca zona de zi sa fie una ampla, iar livingul si bucataria sa comunice direct, fara a fi neaparat un open space clasic. Tot din aceasta dorinta, a renuntat la ideea de a amplasa in fata canapelei un covor si o masuta de cafea.

Ideea de a separa bucataria cu pereti si usi glisante din sticla ii apartine tot proprietarului. Desi nu preconizeaza ca va gati in bucatarie, a decis sa delimiteze si sa izoleze la nevoie aceasta arie, fara a obtura lumina naturala ce patrunde prin ferestrele ei, astfel incat sa ajunga si sa lumineze livingul amplasat pe latura de nord.

Gazda noastra a cumparat acest apartament cu patru camere in 2011, cu gandul clar de a-l reamenaja complet. Locuinta are suprafata de 105 metri patrati si se afla intr-un bloc din Capitala construit in anii `90. Demersul de renovare demarat in vara aceluiasi an a fost unul complex, proprietarul inlocuind toate finisajele si instalatiile vechi. Pentru ca a schimbat mai multe echipe de muncitori si a respectat orele de liniste impuse in bloc, lucrarile s-au prelungit mai mult decat era prevazut, si anume pana in primavara lui 2012.

In ceea ce priveste compartimentarea, nu a ales sa faca modificari, insa a desfiintat doi pereti, mai exact pe cei care delimitau bucataria si livingul de hol, pentru a obtine un interior mai spatios. Stia ca voia sa realizeze o amenajare moderna, functionala, aerisita si potrivita zonei urbane, si avea o viziune in acest sens. Prin urmare, nu a apelat la ajutorul unui designer, ci s-a ocupat singur de alegerea finisajelor, a culorilor si a obiectelor sanitare. In ceea ce priveste mobilarea, a preferat exclusiv corpuri executate la comanda, pentru a se potrivi perfect cu spatiul si stilul agreat de el. La recomandarea unui prieten, i-a contactat pe cei de la Unican in acest scop, bazandu-se pe experienta specialistilor de aici pentru a primi cele mai bune variante si solutii de mobilare.

Pentru ca spatiul destinat dormitorului principal era unul generos si pentru ca proprietarul a dorit sa asigure consistenta acestei camere, mobilierul de aici are un finisaj mai inchis la culoare. Pe doi dintre peretii incaperii s-­au montat dressinguri, cel opus patului ascunzand in spatele usilor glisante si aria audio­video. Acesta are usile decorate cu aplicatii metalice, iar celalalt are usile placate cu oglinzi fumurii.

In momentul in care a inceput colaborarea cu Unican, finisajele erau deja alese si partial montate. Un criteriu decisiv in achizitionarea lor l-au constituit calitatea si dorinta de a crea un look aerisit si curat. De aceea, a optat pentru culori deschise atat in ceea ce priveste placile ceramice si parchetul, cat si peretii. Daca pana aici lucrurile au fost clare pentru gazda noastra, atunci cand a venit randul mobilierului, s-a consultat cu specialistii contractati. In urma discutiilor purtate cu proprietarul despre dorintele si nevoile lui, acestia au venit cu ideile si proiectul pentru mobilier. In plus, i-au oferit consiliere cu privire la pozitionarea lui, precum si informatii pretioase despre accesoriile textile si tapetul cele mai potrivite.

Gama cromatica si stilul acestora au avut ca punct de plecare elementele deja existente. Pe langa parchet si placi ceramice, mai avea cumparata canapeaua din living, un model de la Mobexpert. Finisajele pentru mobilier le-a ales impreuna cu specialistii Unican. Mai exact, el a ales tonurile calde de maro si bej, iar cei de la firma i-au recomandat culorile de accent si contrastele.

Si-a dorit ca biroul sa fie usor diferit de restul incaperilor, axate mai mult pe nuante neutre. Aici s-a mers pe un contrast alb-negru la nivelul mobilierului de depozitare, ce a fost animat prin culorile introduse de textile. Mobilierul din locuinta este executat dintr-un mix de PAL, MDF si Euro Light, un material nou, ecologic. Acesta a fost utilizat in birou si are in interior o structura de fagure realizata din hartie reciclata, pozitionata intre doua placi de 8 mm. Rezista la 80 kg/mp presiune, dar este foarte usor, iar aspectul final pe care-l ofera este de lemn masiv.

In bucatarie, mobila are fronturi din MDF antracit high gloss si feronerie Blum, iar blatul este de piatra compozita marca Kuma (80% praf de marmura si doar 20% polimer). Masa Atlantis, din lemn masiv de fag cu furnir natural, si scaunele Eldorado sunt de la Unican. La fel si electrocasnicele incorporabile, pentru care firma este distribuitor unic in Bucuresti. Aceasta a realizat toate corpurile la comanda, dar a furnizat si patul tapitat din dormitor, dotat cu un sistem de lumini, si canapeaua extensibila din birou.

Magazine Unican Bucuresti:

– Complex Grant, Sos. Virtutii, nr. 148, etaj 1, sector 6 

– Sos. Chitilei, nr. 174, sector 1

Tel.: 021-220.00.83/0752-240.701, e-mail: grant@unican.ro, www.unican.ro

Magazin Unican Constanta: Galerie Tom – Carrefour, Bd.Tomis, nr. 391, tel.: 0374.010.036/0752.144.72, e-mail: constanta@unican.ro  

 

Related posts

Unde este cel mai recomandat să montezi chiuveta în bucătărie?

Adina Meyers

Postere metalice pentru pereti cu personalitate

Adina Meyers

Cum poti amenaja un balcon de dimensiuni mici

Adina Meyers