Sursă foto: freepik

        Venirea pe lume a unui copil este un motiv de bucurie, de împlinire sufletească, de fericire. Este momentul în care realizezi că, de acum, sensul vieții este mai important ca oricând. Ești mai grijulie cu tot ce se întâmplă în jurul tău, îndeosebi cu bebelușul. 

           Nou-născutul presupune atenție specială, atât din punct de vedere al îngrijirii și supravegherii permanente, dar și al amenajării camerei și dotării cu strictul necesar.

          Organismul unui bebeluș este mult mai expus riscului de îmbolnăvire spre deosebire de un copil cu vârstă mai mare. Aceasta înseamnă că trebuie să respecți câteva reguli esențiale în asigurarea condițiilor de locuit  pentru ca bebelușul să aibă o stare perfectă de sănătate și un somn liniștit și odihnitor.

               Iată câteva sfaturi pe care ți le recomandăm: 

Aerisește zilnic camera copilului pentru ca acesta să respire un aer proaspăt și sănătos. 

Folosește un sistem de încălzire care să nu usuce aerul și care să permită reglarea temperaturii. De asemenea, umiditatea trebuie să fie la un nivel corespunzător.

Nu folosi parfumuri pentru cameră. Există riscul dezvoltării unor alergii.

Nu lăsa copilul în spații zgomotoase sau unde sunetele de afară sunt puternice. 

Nu fuma în casă. Fumul reprezintă un adevărat pericol pentru bebeluș.

Plasează-l pe cel mic într-o cameră în care lumina naturală să fie din belșug.

Curăță frecvent camera cu produse de calitate. Spală, aspiră, șterge praful, aerisește, ordonează hăinuțele în dulap. Folosește pentru spălarea podelei mopul Vileda împreună cu soluții de calitate care vor asigura camerei igiena perfectă.

Dezinfectează spațiul, în special înainte de aducerea acasă a nou-născutului.

Temperatura optimă a camerei în primele săptămâni de viață trebuie să fie între 21-24 de grade Celsius.

Salteaua și așternuturile trebuie să fie confecționate din bumbac. Produsele din alte materiale prezintă unele riscuri pentru sănătatea bebelușului.

Îndepărtează obiectele periculoase din cameră, pentru că pe măsură ce va crește va dori să exploreze fiecare colțișor. 

Organizează dormitorul pe secțiuni. Creează spațiu pentru schimbarea scutecelor, pentru alăptare, joacă și dormit. 

Amenajează camera doar cu strictul necesar: un pătuț, o masă pentru schimbarea scutecelor, un dulap pentru păstrarea scaunelor, un balansoar pentru tine, un coș pentru strângerea hăinuțelor pe care trebuie să le speli. Nu este nevoie de obiecte inutile. 

Securizează camera pe măsură ce bebelușul va crește: înlătură obiectele ascuțite, cablurile, acoperă prizele.

Lipește pe un perete numerele de telefon în caz de urgențe și achiziționează o trusă completă de prim ajutor. 

Ia în calcul posibilitatea ca bebelușul să doarmă în camera ta, ceea ce înseamnă că trebuie să amenajezi un loc special pentru pătuț și să aduci câteva modificări condițiilor din dormitorul vostru. 

Culorile din camera bebelușului trebuie să fie calde. Alege roz pal, bleu, galben. Nuanțele nu trebuie să fie intense, ci relaxante. Influențează mult somnul copilului.

    Mediul în care bebelușul își petrece cea mai mare parte a timpului este foarte important pentru liniștea, confortul și sănătatea lui. 

      Este ușor să respecți aceste sfaturi pentru că o faci din dragoste pentru copil. Și cum lumea ta se învârte în jurul lui, asigurarea condițiilor perfecte în care să crească și să se dezvolte armonios este una din prioritățile tale. 

Related posts

O lume roz doar la Kika

Adina Meyers

Black Friday la amenajările SMART LUXURY – reduceri de până la 80%

Adina Meyers

Mic si cochet

Adina Meyers