Traditia bucovineana este o sursa inepuizabila de idei arhitecturale, iar in nordul tarii aceasta este reinviata la orice pas.

Constructia acestei case a inceput in 1991, atunci cand a fost pusa piatra de temelie, dar dupa 13 ani proprietarii au decis sa se extinda, amenajand podul si ridicand un nou corp.

„Casa a fost realizata dupa un proiect conceput, in egala masura, pe baza ideilor noastre si ale arhitectului, cu care am avut o colaborare foarte buna. Ne-am dorit o casa pe pamant, realizata in stil traditional, iar arhitectul a venit cu propria idee. In final, rezultatul a fost pe gustul nostru. Nu stim daca este o casa care sa ii poata inspira pe altii. Stim doar ca este casa visurilor nostre”, ne-au povestit proprietarii, care ne-au dezvaluit si faptul ca au „furat” cateva idei in ceea ce priveste proiectul si din stilul austriac.

Casa este construita din lemn, pentru ca proprietarii au considerat ca acesta este un material trainic care se inscrie totodata in curentul eco, specific locuințelor traditionale. In plus, o astfel de casa este o constructie usoara, adaptabila la terenuri instabile, accidentate sau in panta.

„In ceea ce priveste finisajele exterioare, am optat pentru piatra naturala si marmura, așezate armonios de un artist plastic care a conceput un model in concordanta cu cadrul natural. Acelasi artist plastic s-a ocupat si de sculptarea detaliilor arhitecturale realizate din lemn, a foisorului si a elementelor de decor din gradina”, au mai spus proprietarii.

Piatra naturala a fost utilizata si pentru pavarea aleilor de acces catre casa si foisor. Ea are o valoare estetica deosebita, este durabila si rezista la uzura.  

 

Related posts

KLUDI prezinta tendintele anului 2012 la Delta Concept Store

Adina Meyers

Casa ca o simfonie de culori

Adina Meyers

O vila de secol XX readusa la viata

Adina Meyers