LifeStyle

Inovatie in spatiile de birouri din AFI Park 2

Greentek LED Lighting, producator si furnizor de sisteme de iluminat cu LED, a realizat si implementat proiectul de iluminat inteligent pentru spatiile de birouri din cladirea AFI Park 2, aceasta devenind prima cladire din Romania dotata exclusiv cu un sistem de iluminat inteligent cu LED.

Pentru spatiile de birouri din AFI Park 2, Greentek a oferit o solutie cu lampi LED de ultima generatie pentru iluminatul ambiental, precum si software de management inteligent al iluminatului. Acest sistem personalizat recunoaste scaderea intensitatii luminii naturale si comanda cresterea sau scaderea intensitatii iluminatului.

In urma solutiei implementate de Greentek, AFI Park 2 a devenit prima cladire din Romania iluminata integral cu ajutorul unui sistem inteligent cu LED. „Iluminatul spatiilor de birouri AFI Park 2 se realizeaza cu aproape 2.000 de corpuri de iluminat cu LED, cu 30% mai putine fata de cate ar fi fost necesare daca s-ar fi optat pentru o solutie traditionala, cu corpuri fluorescente”, a declarat Victor Cotrutz, CEO si fondator Greentek. „Ca urmare a utilizarii tehnologiei LED, consumul de energie electrica este cu 70% mai mic, iar sistemul inteligent de control al luminii creste economia de energie pana la 85%. In plus, costurile de intretinere sunt zero, datorita garantiei generale de cinci ani. Din calculele noastre, prin implementarea acestui proiect se realizeaza o economie de circa 100.000 de euro pe an", a explicat Victor Cotrutz.

Cladirea AFI Park 2, amplasata in imediata apropiere a centrului comercial AFI Palace Cotroceni,  are o suprafata de aproximativ 12.000 mp de birouri si a fost finalizata la jumatatea anului 2014. Fiecare spatiu de birouri ofera lumina potrivita, la intensitatea necesara conditiilor din fiecare moment al zilei. Este utilizat un sistem inteligent de control, care reduce interventia umana in operare si contribuie la reducerea consumului de energie.

Corpurile de iluminat LED sunt produse de Greentek in Romania, in fabrica din Iasi. Produsele Greentek se caracterizeaza prin consum redus de energie, flux luminos directionat, posibilitatea de a avea intensitate variabila, stabilitate la variatii mari de tensiune, rezistenta la variatii mari de temperatura si umiditate, precum si durata de viata mai mare fata de alte produse similare. 

Related posts

SkyKarting, noul circuit de karting

Adina Meyers

„Grigore Antipa – 150” la Piatra-Neamț

Adina Meyers

Sfaturi pentru îngrijirea danturii la câine și pisică

Adina Meyers