LifeStyle

Care sunt motivele pentru care e bine sa iei in considerare asigurarea locuintei?

Trebuie sa fim realisti si sa realizam ca asigurarea locuintei este o adevarata necesitate in zilele noastre. Aici nu vorbim de asigurarea obligatorie a locuintei, cea care nu aduce maximul de beneficii, ci de cea facultativa, care ne pune la adapost de foarte multe probleme care pot sa apara de-a lungul timpului.

Foarte multe persoane merg pe premisa „mie nu mi se va intampla niciodata asta” sau „lasa ca merge si asa, cat de des ne loveste un cutremur tara”, iar exemplele pot continua. Numarul celor care opteaza pentru o asigurare facultativa este unul foarte mic. De altfel, nici macar pentru asigurarea obligatorie nu se inghesuie foarte multi. Cu toate acestea niciodata nu poti stii cum un eveniment neprevazut iti poate da peste cap toate planurile si este bine sa fim mereu pregatiti.

Daca ne uitam chiar si ocazional la televizor, la stiri, putem observa cum este intr-o continua crestere numarul de incendii produse la locuinte, lucru valabil si in ceea ce priveste numarul de pagube produse de furtuna sau inundatii. Asadar, aceste lucruri ar trebui sa ne dea de gandit. Pana la urma, prin intermediul unei asigurari facultative care sa fie bine gandita si aleasa, toate pagubele pot fi foarte mult scazute.

Casa este pentru foarte multi dintre noi una dintre cele mai importante (daca nu chiar cea mai importanta) investitii pe care le putem face. Asadar, in cazul in care apar anumite probleme care sa produca pagube locuintei noastre vom fi destul de mult afectati, mai ales pe latura financiara. De ce sa ne fie afectat confortul financiar atunci cand un eveniment nefericit are loc? Nu mai bine platim anual o suma destul de modica, stand insa feriti de viitoarele probleme care pot sa apara?

Stii care este partea cea mai buna la politele de asigurare facultativa? Faptul ca ele sunt foarte diverse, in sensul ca asiguratorii ne pot oferi produse care sa fie perfect adaptate nevoilor noastre. In acest fel asigurarea locuintei se va plia perfect si pe bugetul pe care noi il avem la dispozitie. Totul suna bine pana aici? Din pacate lipsa de informare face ca in tara noastra procentul celor care si-au asigurat locuinta sa fie unul dintre cele mai scazute, chiar daca, de cativa ani buni, a intrat in vigoare legea privind asigurarea obligatorie a locuintei.

Related posts

Cele mai simple soluții pentru curățenia de primăvară

Adina Meyers

Masute de cafea cu forme inedite

Adina Meyers

Primul sistem online de monitorizare a segregarii scolare a fost lansat de CADO si CeRe

Adina Meyers