LifeStyle

Tu stii cat de util poate fi un aspirator robot?

Timpul nostru este din ce in ce mai limitat si ne este tot mai greu sa indeplinim toate sarcinile de peste zi. Trebuie sa ne stim prioritatile, iar acest lucru inseamna ca, inevitabil, anumite activitati vor trece in planul secund si chiar le vom amana pentru perioade destul de lungi de timp. Este si cazul curateniei, care stim cu totii ca este o consumatoare destul de mare de timp.

O locuinta curata ne ofera o stare de bine si ne ajuta sa ne ridicam moralul, precum si sa ne reincarcam bateriile dupa o zi obositoare. Asadar nu este chiar recomandat sa neglijam acest aspect. Ce ne facem insa cu timpul foarte limitat? Solutii exista, iar daca suntem dispusi sa scoatem mai multi bani din buzunar atunci vom avea o casa curata fara a misca mai mult de un singur deget, si acela fiind folosit pentru a apasa un singur buton. La ce ne referim? La aspiratorul robot, bineinteles.

Daca in urma cu cativa ani un aspirator care sa fie capabil sa faca toata treaba de unul singur facea parte din domeniul science fiction-ului, iata ca in prezent putem spune ca aspiratoarele robot au devenit chiar la moda, mai ales ca preturile tind sa fie din ce in ce mai accesibile. Desigur, daca ne vom indrepta atentia catre un model ieftin este bine sa avem in vedere alegerea unui aspirator robot de calitate si care sa ofere un bun raport calitate / pret.

Daca nu stii exact la ce trebuie sa fii atent pentru ca alegerea ta sa fie una reusita, atunci iti vom spune noi care sunt principalele caracteristici ale unui astfel de aparat. Inainte de a face asta insa vom incerca sa explicam pe scurt cum functioneaza un astfel de aspirator robot.

Aspiratorul robot este dotat cu un mini calculator care il ajuta sa „vada” in jurul sau. La prima folosire a sa va incepe sa creeze o harta a intregii locuinte, pe masura ce isi face treaba, astfel incat ulterior sa stie sa isi aleaga singur cel mai eficient traseu, pentru ca timpul necesar mentinerii curateniei sa fie unul minim. In dotarea aspiratorului se afla o camera digitala si un procesor care vor „vedea” in timp real tot ce se intampla in jurul sau si nu ii vor permite acestuia sa se loveasca de obstacolele care pot sa ii apara in cale. Asta inseamna ca nu va trebui sa iti faci griji ca mobila va fi zgariata sau lovita, si nici ca lucrurile tale de valoare vor fi sparte sau afectate in vreun fel anume. Daca totusi nu poti sa ai o foarte mare incredere, atunci afla ca multe modele vin echipate cu optiunea de a selecta zonele de care sa nu se apropie.

Majoritatea caracteristicilor pe care noi trebuie sa le avem in vedere inainte de a scoate banii din buzunar sunt unele comune tuturor aspiratoarelor.  Ne referim aici la puterea aspiratorului si puterea de aspirare (cele doua sunt diferite, cea din urma valoare fiind cea care conteaza cu adevarat), nivelul de zgomot (in cazul unui aspirator robot acesta este unul destul de mic), autonomia bateriei si durata totala necesara reincarcarii complete a acesteia, precum si prezenta filtrului HEPA (High efficiency particulate air), acesta din urma asigurandu-se ca particulele de praf nu vor ajunge inapoi in aer.

Exista si cateva caracteristici speciale, pe care le vom gasi doar in dotarea aspiratoarelor robot. Este vorba de detectia si ocolirea inteligenta a obstacolelor (o functie foarte importanta pentru un astfel de aspirator, iar asta pentru ca nu ne dorim ca lucrurile din casa sa aiba de suferit), intoarcere la baza pentru reincarcare (adica atunci cand bateria este aproape descarcata aspiratorul robot se va intoarce singur pentru a-si reincarca acumulatorul, dupa care isi va continua treaba fix de acolo de unde a lasat-o), detectia murdariei (adica acesta sa fie capabil sa isi dea seama singur daca o anumita suprafata trebuie sau nu sa fie curatata), programarea aspirarii, protectie la lovituri si zgarieturi (adica prezenta zonelor de absorbtie a socurilor), iar exemplele pot continua.

Cat de bine curata un aspirator robot? Isi face treaba bine? Merita banii? Noi consideram ca da, un astfel de aparat intr-adevar isi merita banii, iar asta pentru ca isi face treaba bine, reusind sa mentina curatenia cu usurinta.

Related posts

IKEA Romania a prezentat solutii de depozitare si conservare in piata

Adina Meyers

Bateria Kludi E-GO nominalizata la Premiul German pentru Design in 2011

Adina Meyers

Panasonic lanseaza primul sistem audio cu rama foto integrata

Adina Meyers