Decor LifeStyle

Aranjarea mesei în stil minimalist

Minimalismul este un curent estetic în care accentul este pus pe puritatea formelor și simplitatea liniilor. În prezent, acest stil nu se aplică doar în designul interior sau în modă, ci a devenit chiar un stil de viață. La prima vedere, ai putea crede că un decor minimalist e foarte ușor de obtinut.

Strâns apropiate de natură și susținătoare ale unui mod de viață simplu și echilibrat, culturile asiatice au promovat în lumea întreagă stilul minimalist, regăsit în toate aspectele vieții cotidiene, chiar și în arta aranjării mesei.

Linii drepte sau curbate, suprafețe absolut netede, fără niciun fel de ornament sau înfloritura, acestea sunt primele semne ale oricărui decor minimalist. Urmează apoi cromatica, în majoritatea cazurilor uni, în care regăsim nuanțe exclusiv naturale: maro, verde, negru, galben sau roșu.

Contrastele puternice sunt nelipsite, unde fundalul închis al mesei trebuie să fie contracarat de vesela albă și suporturile de farfurii deschise, în nuanța bambusului.

Stilul simplu, minimalist, este punctat cel mai bine de către piesele ce compun serviciul de masă. Alegem farfurii simple, ceșcuțe si accesorii uni, din ceramica albă, cu un design reprezentativ pentru stilul minimalist. De fapt, decorul se bazează pe frumusețea formelor simple și pe asemănarea cu elemente din natura.

Materialele folosite în amenajările minimaliste: ceramică, bambus, sticlă. Tacâmurile pot fi adaptate pentru o utilizare mai amplă sau pot fi înlocuite cu bețisoare din bambus dacă se dorește o reproducere fidelă a unei mese de inspirație asiatică.

Related posts

(P) S-a deschis un nou restaurant NUBA

Adina Meyers

Despre siguranta si protectie in locuinta personala

Adina Meyers

Care sunt cele mai bune și mai recomandate materiale pentru lenjerii de pat

Adina Meyers