Stilul romantic înseamnă lumină, spații deschise, combinații de culori pastelate, variație în ceea ce privește liniile detaliilor interioare, imprimeuri florale și un spirit luduic transpus în ansamblul decorațiunilor dintr-o cameră.

Chiar dacă acest stil este renumit în amenajarea dormitorului, se potrivește excelent și pentru celelalte camere dintr-o casă. Foarte practicată este realizarea unui colţişor intim, cu aspect romantic, de exemplu o măsuţă de machiaj cu oglindă şi scaun în dormitorul matrimonial.

Elementele caracteristice

Modele florale, mobilierul alb și decoratiuni delicate – toate acestea reprezintă elemente specifice stilului romantic de amenajare, ce au grijă să transforme orice atmosferă într-una plăcută.

Locuința romantică are nevoie de timp pentru a se dezvolta și pentru a se definitiva. Acest tip de amenajare colectează continuu elemente noi, amintiri și povești.

Iată câteva idei pentru amenajări mai romantice, delicate și în același timp misterioase!

Folosiți foarte multe flori și imprimeuri florale sau vegetale. Umpleți casa de aranjamente din flori naturale, care vor răspândi peste tot parfumul lor. Mai mult decât atât, apelați la materiale cu imprimeuri florale, fie că este vorba de tapet, draperii, tapițerii sau colaje. Imaginea florilor (reale sau stilizate) va da naștere unei amenajări încărcate, pline de prospețime și culoare.

Nu evitați nuanțele puternice și combinațiile între mai multe culori și modele de imprimeuri. Îndrăzniți să folosiți tonuri vesele, aprinse, de: roz, roșu, verde, mov etc. Pentru mai mult dinamism, combinați imprimeuri florale cu dungi sau buline.

Folosiți-vă de lumină pentru a crea o atmosferă nostalgică, senzuală. Cele mai potrivite corpuri de iluminat pentru o ambianță romantică sunt lampadarele și veiozele, care răpândesc o lumină difuză, caldă. De asemenea, lumina lumânărilor este recunoscută pentru atmosfera intimă pe care o conturează.

Completați amenajarea cu obiecte personale cu valoare sentimentală și cu piese de mobilier vechi, cu aspect retro. Cum starea de nostalgie este în strânsă legătură cu amintirile și trăirile de altadată, este necesar ca în orice cadru romantic să se regăsească suveniruri, antichități, piese moștenite sau diverse alte obiecte care stârnesc reverii: fotografii vechi înrămate, tablouri de familie, mic mobilier stil etc.

Related posts

Cum asortezi culorile in bucatarie?

Adina Meyers

Romania la „Carnavalul International al Copiilor – editia a treia”

Adina Meyers

Casute din lemn cu gradina, pentru batranii dintr-o comuna brasoveana

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe