Publice sau cu circuit închis, băilor trebuie să li se acorde o atenție mult sporită în contextul actual de pandemie de Covid-19.
Iar simpla curățenie nu mai este suficientă. Fie că vorbim despre cele din cadrul clădirilor de birouri, școli, diverse instituții, ele trebuie să fie sigure pentru public. Să nu prezinte nici cel mai mic risc de contaminare cu diverși patogeni periculoși pentru sănătate.
Curățenia în băi – o regulă de aur pentru siguranța utilizatorilor
Personalul administrativ joacă un rol extrem de important în această ecuație.La fel ca managementul spațiului și clădirii respective.
Normele de igienă și curățenie trebuie respectate și urmate întocmai. După un plan bine stabilit și un orar de la care să nu existe abateri. Însă oamenii responsabili cu igienizarea au nevoie de ajutoare de nădejde pentru a se asigura că lasă în urma lor un spațiu curat ca lacrima.
De aceea, trebuie să fie dotați cu soluții profesionale pentru curățenie precum detergenți. soluții dezinfectante, soluții pentru geamuri, pentru obiecte sanitare și produse ce îi protejează și le ușurează munca precum:
- mănuși din latex,
- bureți,
- lavete din microfibră,
- mopuri,
- găleți speciale,
- recipiente pentru soluții și nu numai.
La ce trebuie să fie atente persoanele care se ocupă de curățenie?
La modul în care se face curățenia, acordând o atenție sporită fiecărui lucru în parte. Astfel acestea trebuie să se asigure că toaletele sunt curate și dezinfectate, mânerele ușilor și întrerupătoarele sunt igienizate în permanență, la fel și lavoarele, robineții, oglinzile și podelele.
Acum, că acest spațiu este sigur pentru a fi folosit, el trebuie să fie dotat cu accesorii absolut necesare, precum:
-
Dispenser pentru săpun lichid și dezinfectant.
Acestea sunt de preferat să fie pe bază de senzori pentru a evita atingerea aparatelor de mai mulți oameni. Ușor de prins în perete, de umplut de către personalul responsabil, acestea nu pot fi sustrase de nimeni. Reumplerea lor se face foarte ușor și permit utilizarea soluției până la ultima picătură, eliminând risipa inutilă, eficientizând astfel și costurile.
-
Săpun lichid și dezinfectant pentru mâini
Acestea asigură o igienă corectă a mâinilor după utilizarea toaletei. În băile din cadrul companiilor, școlilor, instituțiilor publice și nu numai, cantitatea de soluții pentru curățarea mâinilor este una ridicată. De aceea, trebuie să se acorde o atenție deosebită costurilor. Este important găsirea unui furnizor de încredere, precum IgienaPHS, ce oferă o gamă variată de produse, are în permanență produse pe stoc de la producători recunoscuți la nivel mondial, sunt soluții de calitate superioară și avizate de către Ministerul Sănătății. Pentru a te asigura că faci cele mai bune alegeri din punct de vedere financiar și al calității, vezi oferta pe site.
-
Consumabile de hârtie (prosoape de hârtie și hârtie igienică)
De calitate ridicată. Acestea, la fel ca și soluțiile pentru curățarea mâinilor, trebuie să fie dispuse în dispensere pentru evitarea atingerii hârtiei de prea mulți utilizatori. Dispenserul pentru hârtie igienică poate fi realizat din plastic sau aluminiu. În diverse forme, potrivit pentru hârtia tip rolă sau bulk pack (hârtie împăturită). Acestea sunt potrivite pentru diverse medii profesionale. Dozatorul având un design funcțional și compact, ușor de integrat în designurile minimaliste și moderne ale băilor. Printre avantajele dispenserelor pentru consumabilele de hârtie se numără și faptul că acestea dispun de un sistem de blocare cu cheie și încuietoare. Hârtia se eliberează ușor, se porționează datorită zimților cu care este dotat și se prinde foarte simplu în perete.
-
Uscătoarele de mâini profesionale.
Elegante, impunătoare, acestea își fac treaba în doar câteva secunde. Modelele noi apărute pe piață asigură un consum redus și o uscare rapidă a mâinilor. Fiind dotate cu motoare de ultimă generație. În funcție de dorințe se poate opta pentru uscătoare de mâini automate, cu senzor, ce au la bază filtre HEPA ce rețin până la 99.9% din bcateriile și virușii din toalete sau cele verticale. Cu lămpi UV ce au rolul de a steriliza aerul.
Alte asptecte de care trebuie să se țină cont în băile publice sunt:
O ventilație potrivită
Cum calitatea aerului dintr-o încăpere este extrem de importantă. Mai ales în toaletele publice, este esențial să se asigure o aerisire potrivită. Fie ea cu ajutorul unui aparat special fie prin aerisirea simplă și deschiderea geamurilor. Astfel, aerul se decontaminează și circulă.
Evitarea podelelor umede
Mai ales în jurul toaletelor dar și ale chiuvetelor, stropii de lichid pot favoriza alunecările dar și răspândirea și înmulțirea bacteriilor și virusurilor. O atenție sporită trebuie să acorde personalul administrativ acestui aspect, folosind detergenți competenți pentru pardoseală. De mai multe ori pe zi, și asigurarea că acestea sunt și uscate imediat. Un mediu umed favorizează apariția și dezvoltarea patogenilor.
Obiecte sanitare cu senzori (no-touch)
Nu sunt doar la modă și arată foarte bine, însă sunt mai sigure pentru utilizare pentru că nu sunt atinse de mulți oameni. Astfel, nici microbii și bacteriile nu se dezvoltă.
Acestea sunt doar câteva din măsurile de care administratorii pot ține cont în băile publice pentru crearea și menținerea unui loc sigur. La rândul lor și utilizatorii au obligația de a păstra distanța între ei. De a purta mască de protecție. De a se spăla pe mâini cu apă și săpun după ce au utilizat toaleta și de a-și usca mâinile pentru a evita îmbolnăvirea cu Sars-Cov-2.