Amenajare baie

Bideul – Soluția modernă pentru igiena personală

Pentru unii un moft, pentru alții un aspect cheie al rutinei de îngrijirii personale, bideul este un obiect sanitar integrat adesea în băile moderne. Indispensabil pentru occidentali și descoperit de curând de români, dispozitivul garantează avantaje diverse.

Are un rol esențial în menținerea sănătății părților intime și se folosește imediat după utilizarea toaletei. De asemenea, completează estetica băii, însă, mai multe despre funcțiile pe care le îndeplinește afli în rândurile de mai jos.

Ce face un bideu și de ce ai nevoie de unul

Știai că bideul a fost inventat în secolul al XVII-lea, la curtea regală a Franței? Pe atunci semăna foarte mult cu o chiuvetă. Se spune că era folosit de către fețele încoronate pentru a se spăla rapid, fără a mai fi nevoie să-și dea toate hainele jos.

Folosirea unui bideu implică furnizarea jetului de apă pentru a curăța zona genitală și reprezintă o alternativă mult mai fiabilă comparativ cu hârtia igienică. În multe culturi, bideul este un obiect mai mult decât necesar în amenajarea băii, însă, în unele regiuni nu este la fel de răspândit. Un lucru e cert – este proiectat special pentru cei care își doresc un plus de confort și siguranță în derularea activităților zilnice. De asemenea, reduce consumul excesiv de hârtie și se regăsește într-o gamă variată de modele, ceea ce îți va permite să personalizezi cu ușurință baia.

Care sunt beneficiile igienice ale bideului

Integrarea bideului în baie oferă numeroase beneficii, mai ales din punct de vedere al sănătății. Iată doar câteva dintre ele:

  • Utilizarea apei pentru curățarea zonelor intime poate oferi o senzație constantă de prospețime. Elimină riscul proliferării bacteriilor și implicit a dezechilibrelor la nivelul colonului. În plus, nu irită pielea și nici nu afectează PH-ul.
  • Este o investiție sustenabilă. Tocmai pentru că diminuează necesitatea folosirii hârtiei igienice, instalarea bideului sporește protejarea mediului înconjurător. De asemenea, contribuie semnificativ la reducerea deșeurilor menajere.
  • Reprezintă o alternativă mult mai practică pentru persoanele care suferă de mobilitate redusă. Pe lângă confortul pe care îl asigură, garantează o igienă optimă pentru că este ușor de folosit. 

Cât de ușor este de montat un bideu?

Instalarea unui bideu nu este deloc un proces complex, mai ales dacă ai experiență în domeniu sau ai transformat meșteritul într-un hobby. Totul depinde semnificativ de modul instalării, dar și de caracteristicile băii. Spre exemplu, dacă vrei un bideu suspendat, etapele de montare s-ar putea să difere, comparativ cu opțiunile standard. În linii mari, activitățile ar trebui să vizeze următoarele aspecte:

  • Alege un loc pentru bideu care să fie aproape de instalația sanitară și să permită accesul la o sursă de apă. În general, se montează aproape de toaletă, la aproximativ 45 de cm distanță. Este mult mai practic așa.
  • Asigură-te că podeaua este suficient de rezistentă pentru a susține fixarea bideului. Ia în considerare materialul din care este realizată și folosește un burghiu potrivit pentru integrarea șuruburilor.
  • Închide alimentarea cu apă. Instalează robinetul și scurgerea. De cele mai multe ori, obiectele sunt livrate alături de toate accesoriile necesare pentru instalare. Poți achiziționa și separat piesele sanitare baie, dar vei pierde mai mult timp.
  • Fixează bideul și asigură-te că este perfect stabil. Fă toate ajustările necesare și nu ezita să testezi înainte presiunea apei și modalitatea de funcționare a obiectului.

În cazul în care nu ești sigur de calitatea rezultatelor finale cel mai bine ar fi să apelezi la un instalator profesionist. O echipă specializată folosește echipamente moderne și asigură implicit standarde înalte de funcționalitate.

Bideul reprezintă o achiziție pe termen lung pentru orice baie modernă.

Așadar, nu ezita să iei în considerare sfaturile de mai sus și să te bucuri de un ambient plăcut!

Related posts

Ce gresie și faianță alegi în baie? Vezi 10 exemple prezentate pe larg

Adina Meyers

Amenajarea baii – idei practice si sfaturi utile

Adina Meyers

4 motive care te vor convinge că este momentul să renovezi baia

Adina Meyers