Ingrediente:
Pentru rondelele de branza de capra:
2 linguri seminte de susan
2 lingurite cumin macinat
1 lingurita si jumatate de paprika
un varf de sare
un varf de piper negru macinat
16 bucati rotunde de branza de capra, reci
Citeste si: Salata de vara
Pentru vinegreta:
2 linguri otet de vin rosu
1 ceapa mica, tocata marunt
1 lingurita cimbru proaspat, tocat
5 linguri ulei de masline
sare dupa gust
Citeste si: Salata Waldorf
Pentru salata:
5 cartofi noi albi, injumatatiti
1 mana sanatoasa de fasole tanara
mix de frunze de salata
mai multe tipuri de rosii (cherry, rosii, galbene, prunisoare)
1 mana de masline (de preferat negre)
Citeste si: Salata de creveti si pepene galben
Mod de preparare:
Tapeteaza o tava de cuptor cu hartie cerata pentru copt. Amesteca primele ingrediente si "inmoaie" fiecare parte a rondelelor de branza de capra in amestec. Aseaza-le pe tava, da-le la cuptorul preincalzit pana se auresc dupa care lasa-le sa ajunga la temperatura camerei.
Pentru vinegreta amesteca primele 4 ingrediente intr-un bol. Adauga treptat in timp ce amesteci si uleiul de masline. Condimenteaza cu sare si piper. Poti face aceasta vinegreta cu o zi inainte, acoperi bolul si il dai la rece pana in momentul utilizarii. Inainte sa o folosesti mai amesteca putin in ea.
Citeste si: Salata de avocado cu morcovi si portocala
Pentru salata:
Fierbe cartofii sau pregateste-i la baie de aburi pana se inmoaie putin, dupa care lasa-i sa se raceasca. Blanseaza si pastaile de fasole, trece-le printr-un jet de apa rece dupa care lasa-le pe un prosop sa se scurga de apa.
Amesteca o parte din fasole cu frunzele de salata intr-un bol si adauga suficienta vinegreta. Aranjeaza apoi pe un platou mai mare. Adauga cartofii si restul de fasole in acelasi bol impreuna cu restul de vinegreta. Aranjeaza-i apoi deasupra, pe platou, dupa care pune rosiile si maslinele. Rondelele de branza de capra aranjeaza-le pe lateral.
Mod de servire
Serveste salata de vara cu rondele de branza de capra pe un platou. Aceasta reteta e suficienta pentru 4 persoane.
Material preluat de pe www.culinar.ro