Image default
LifeStyle Retete

Salata de vara cu rondele de branza de capra

Ingrediente:

Pentru rondelele de branza de capra:
2 linguri seminte de susan
2 lingurite cumin macinat
1 lingurita si jumatate de paprika
un varf de sare
un varf de piper negru macinat
16 bucati rotunde de branza de capra, reci

Citeste si: Salata de vara

Pentru vinegreta:
2 linguri otet de vin rosu
1 ceapa mica, tocata marunt
1 lingurita cimbru proaspat, tocat
5 linguri ulei de masline
sare dupa gust

Citeste si: Salata Waldorf

Pentru salata:
5 cartofi noi albi, injumatatiti
1 mana sanatoasa de fasole tanara
mix de frunze de salata
mai multe tipuri de rosii (cherry, rosii, galbene, prunisoare)
1 mana de masline (de preferat negre)

Citeste si: Salata de creveti si pepene galben

Mod de preparare:

Tapeteaza o tava de cuptor cu hartie cerata pentru copt. Amesteca primele ingrediente si "inmoaie" fiecare parte a rondelelor de branza de capra in amestec. Aseaza-le pe tava, da-le la cuptorul preincalzit pana se auresc dupa care lasa-le sa ajunga la temperatura camerei.

Pentru vinegreta amesteca primele 4 ingrediente intr-un bol. Adauga treptat in timp ce amesteci si uleiul de masline. Condimenteaza cu sare si piper. Poti face aceasta vinegreta cu o zi inainte, acoperi bolul si il dai la rece pana in momentul utilizarii. Inainte sa o folosesti mai amesteca putin in ea.

Citeste si: Salata de avocado cu morcovi si portocala

Pentru salata:

Fierbe cartofii sau pregateste-i la baie de aburi pana se inmoaie putin, dupa care lasa-i sa se raceasca. Blanseaza si pastaile de fasole, trece-le printr-un jet de apa rece dupa care lasa-le pe un prosop sa se scurga de apa.

Amesteca o parte din fasole cu frunzele de salata intr-un bol si adauga suficienta vinegreta. Aranjeaza apoi pe un platou mai mare. Adauga cartofii si restul de fasole in acelasi bol impreuna cu restul de vinegreta. Aranjeaza-i apoi deasupra, pe platou, dupa care pune rosiile si maslinele. Rondelele de branza de capra aranjeaza-le pe lateral.

Mod de servire

Serveste salata de vara cu rondele de branza de capra pe un platou. Aceasta reteta e suficienta pentru 4 persoane.

Material preluat de pe www.culinar.ro

Articole similare

Un Paste autohton la Pensiunea Steaua Nordului

Elena Virlan

Eleganta de Monaco la tine in gradina!

casamea.ro

La CIRCUL Metropolitan construim ROMANIA COPIILOR

comunicat de presa

Lasă un comentariu