I.feeI Contest isi propune sa premieze cele mai interesante propuneri de instalatii senzoriale concepute pentru spatii tranzitorii (metrou, aeroport, supermarket etc).
I.feeI Contest este deschis tuturor studentilor, absolventilor unei facultati de arte vizuale, arhitectura, automatica, robotica, muzica din Romania si U.E., dar si oricarui individ creativ dornic sa experimenteze noi mijloace de expresie!
REGULAMENTUL CONCURSULUI ESTE DISPONIBIL LA ADRESA:
http://www.artyourself.ro/index.php?route=continut/proiecte&proiect_id=5
PREMII
Cele mai bune 5 propuneri vor fi expuse in galeria de arta contemporana Art Yourself.
Marele Premiu: o expozitie personala in galeria Art Yourself si editarea unui catalog personal.
CALENDAR SI JURIU
25 octombrie – 18 noiembrie: depunerea candidaturilor
21 – 25 noiembrie: jurizare
• Tiberiu Alexa, Directorul Muzeului Judetean de Arta Centrul Artistic Baia Mare
• Dragos Farmazon, Director Art Yourself Gallery
• Valentina Iancu, Muzeul National de Arta al Romaniei
• Adriana Oprea, Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti
• Anca Tatomir, initiator I.feel Contest
• Marcel Tolcea, Directorul Muzeului Judetean de Arta Timisoara
28 noiembrie: anuntarea castigatorilor
CONTEXT
In ultimii 25 de ani, oamenii au suferit schimbari dramatice ale perceptiei asupra timpului, spatiului, problemelor, identitatii.
Abundenta informatiilor si viteza nemaiintalnita de procesare a informatiei au condus la modificari majore ale comportamentului uman.
Ca rezultat al nivelului mare de inter-conectivitate, oamenii isi desfasoara activitatea in medii mai riscante, bazandu-se pe mecanisme de incredere.
Supermodernitatea, asa cum a fost definita de Marc Augé, a nascut o serie de spatii tranzitorii, spatii temporare si efemere ale solitudinii.
Non-spatiile au o importanta majora in prezent -> nu exista identitate sau relationare: doar solitudine si similaritate.
Aeroporturile, spre exemplu, sunt hub-uri fascinante ale diversitatii umane; ca porti de tranzitie intre material si imaterial, sunt spatii puternic incarcate emotional; arhitectura insa tinde sa ascunda acest aspect printr-o decorare impersonala si forme industriale.
TEMATICA
INSTALATII MULTI-SENZORIALE PENTRU SPATIILE TRAZITIVE: SUNET, VIZUAL, AROMA, TACTIL; orice tehnica, materiale si medii. Instalatia trebuie sa poata fi amplasata intr-un spatiu temporar.
PREZENTAREA CONCURSULUI POATE FI DESCARCATA DE LA ADRESA:
http://issuu.com/artyourself/docs/fisa_de_inscriere#download
DETALII POT FI SOLICITATE LA: office@artyourself.ro