Indiferent dacă sunt copii sau adolescenți , ediția de sâmbătă a cotidianul britanic The Telegraph vine cu un proiect care să-i țină ocupați, de la podcasting la construirea de denuri (căsuțe).

Timpul, singurul lux al distanțării sociale, nu este o perspectivă deosebit de atractivă pentru părinții cu copiii blocați acasă la nesfârșit. Niciodată nu va fi urmărit ca acum atât de mult televizorul; sau atâtea niciodată nu vor fi atâtea gustări mâncate.
Beverly Ramsay, un expat britanic, care este în săptămâna patru de izolare în Parma, Italia, cu cei trei copii ai săi: „Au destul timp liber la dipoziția lor pentru a se pricepe foarte bine la ceva”, spune ea. „După câteva zile de haos acasă, i-am făcut pe toți să aleagă o abilitate pe care și-au dorit cu adevărat să o învețe – până acum au rămas cu ea.”Cele mai satisfăcătoare abilități de izolare sunt acei copii care își pot stăpâni singuri (în timp ce te descurci cu altceva) și care durează multe săptămâni pentru a se perfecționa – abilitățile digitale, cum ar fi filmul și muzica, la fel ca hobby-urile precum lucrul manual și Bricolajele care nu au mai rămas la modă.

„Următoarele săptămâni ar putea fi un punct de cotitură creativ pentru mulți copii și adolescenți”, spune Molly Mahon, o lucrătoare în domeniul imprimării țesăturilor care rulează tutoriale online pentru copii pe Instagram (@mollymahonblockprinting).

„Lucrurile pe care le faceți singuri aduc calm și împlinire – sunt o modalitate de a stimula încrederea, independența, rezistența și sănătatea mentală”.

Nu trebuie să vă orientați către Amazon pentru a găsi copilului dvs. un proiect; mulți copii necesită pur și simplu acces la o tabletă sau computer sau la obiecte găsite în jurul casei. Fiica lui Ramsay, de 11 ani, a început un blog, în timp ce fiul ei, în vârstă de opt ani, învață să cânte melodiile lui Ed Sheeran la chitară.

1. Moda DIY

Adolescenții sunt mai mult decât capabili să urmeze un model, spune Lisa Comfort, ale cărui modele pentru fuste, topuri, tricotaje și rochii pot fi descărcate de pe site-ul ei și tipărite acasă.
„Ei pot urmări un tutorial online sau pot participa la un live-stream pe canalul meu YouTube”, spune ea.
Copiii mai tineri se vor bucura și de actul atent al cusutului de mână:„Va trebui să filați dublu acul de cusut și să le arătați cum să faceți o cusătură rudimentară pe pătură, dar este un proiect minunat pentru cei peste cinci ani.”Și de ce să nu imprimați și pe haine? „Începeți să ciopliți o inimă sau o stea într-un cartof – este uimitor ce puteți produce cu niște vopsea pe bază de apă și cu o bucată de hârtie sau căptușeală”, spune Molly Mahon(imprimerie pe țesături). Copiii mai tineri vor avea nevoie de ajutor pentru a începe (Mahon vinde kituri pe site-ul ei mollymahon.com), dar, practicând, copiii mai mari pot produce propria gamă de tricouri, perne sau hârtie de ambalat folosind timbre și vopsea din țesătură.„Cu imprimarea în bloc nimic nu iese la fel, ceea ce dă un sentiment imens de mândrie personală – orice formă simplă repetată devine un model interesant”, spune ea.Copiii ar putea modifica îmbrăcămintea pe care o au deja – în lumea noastră de modă rapidă, abilități precum repararea, prelucrarea se pierd, spune Comfort; acum este momentul perfect pentru ca adolescentul tău să învețe cum să tivuiască, să peticească și să coasă un nou fermoar și să ajusteze fiecare articol din garderoba lor astfel încât să i se potrivească corect.„Există videoclipuri online care arată cum să iei o pereche de blugi, să scoți o cusătură și să coși butonii”, spune ea. „Tot ce ai nevoie este o mașină de cusut sau o cusătură puternică de mână și ceva răbdare.”

Vârsta: De la șase ani

2. Înregistrați un podcast

Există atât de multe elemente pentru podcasting: scrierea poveștilor, înregistrarea, editarea sunetului și promovarea. Copilul tău poate adăuga chiar și muzica preferată și conversațiile Skype cu prietenii. Tot ceea ce au nevoie este un computer, tabletă sau telefon, poți de asemenea investi într-un microfon USB și să căști pentru o calitate mai bună a înregistrării.

Vârsta: De la nouă ani

3. Învață-i să dactilografiezi

Fiica de 11 ani a lui Ramsay, Minnie, și-a dedicat multe ore din izolare pe Typingclub.com, un program gratuit, conceput pentru a învăța această abilitate utilă în viață. Studenții încep prin a face un test de dactilografie pentru a-și dezvolta abilitățile, și apoi să urce nivelurile în funcție de precizia și viteza lor. Există chiar și premii pentru așa ceva, pentru a face domeniul și mai competitiv.
Vârsta: De la șapte ani

4. Faceți o pernă

Acesta este un proiect minunat pentru amatori de cusut, spune Comfort. „Tot ce îți trebuie este o țesătură și o mașină de cusut.”
Începeți cu un înveliș pentru pernă, înainte de a începe să coaseți fermoare sau butoane, spune ea. „Dacă nu aveți material la mână, folosiți o fustă sau o cămașă nedorită și nu vă opriți la o pernă; creați o colecție. ”
Modelele sunt disponibile pe Sewoverit.co.uk – începătorii vor avea nevoie de ajutor pentru a începe, dar odată ce trec de perna numărul 2 vor ști deja ce fac.
Vârsta: De la șapte ani

5. Crează un blog

Fiica lui Ramsay și-a creat blogul pe Wix.com și l-a actualizat la fiecare câteva zile cu știri, opinii și idei. „Scrie singură, apoi mă lasă să citesc mai târziu”, spune mama ei. „Engleza ei scrisă se îmbunătățește și îmi place să citesc ceea ce îi trece prin cap în acest moment – este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a păstra legătura cu familia.”
Bloggingul necesită o implicare inițială a părinților; va trebui să discutați despre siguranța online și despre riscurile încărcării fotografiilor și a conținutului personal. Cei în vârstă de 13 ani sau mai mult pot utiliza bloguri gratuite, precum WordPress.com, Blogger.com și Tumblr. Toate sunt ușor de personalizat și oferă setări de confidențialitate și controlează cine poate comenta.
Vârsta: de la 11 ani cu supraveghere

6. Cultivați un petic de legume

Primăvara este momentul perfect pentru copilul tău să proiecteze și să planteze un petic de legume.Dă-le un colț al grădinii sau câteva plantații pentru a cultiva morcovi, ciorbă și salată. „Grădinăritul are numeroase avantaje fizice, educaționale și de dezvoltare – dacă nu uzi o plantă, aceasta moare – cauza și efectul și responsabilitatea învățării.” Roz Harvey, founder of Willow & Wild gardening boxes (Willowandwildbox.co.uk).
În plus, studiile arată că solul conține o bacterie numită Mycobacterium vaccae, care s-a dovedit că acționează ca un antidepresiv natural și stimulează sentimentele de relaxare, spune Willow Crossley, autorul The Wild Journal: A Year of Nurturing Yourself Through Nature. „Ghivecele de plante sunt o modalitate ușoară de a-i iniția pe copiii mici în grădinărit”, spune ea.„Tot ce le trebuie este un pic de apă și un drenaj bun și vor crește aproape oriunde.”
„Grădinăritul este un hobby lent, sănătos, care promovează lucrul în aer liber – exact ceea ce avem nevoie acum”, spune ea.
Vârsta: Oricare

7. Design interior pentru dormitorul tău

Copiii tăi ar putea folosi acest timp pentru a-și declasa camerele și a-și reproiecta spațiul personal, spune designerul de interior, Kelly Hoppen. „Găsiți toate lucrurile pe care doresc să le doneze carității și experimentați cu repoziționarea de mobilier și oglinzi pentru o iluzie spațială maximă”, spune ea.

Mahon sugerează să îi oferi copilului tău libertatea de a picta pereți, de a pune afișe și de a-și recondiționa pernele, imaginile și plantele nedorite. „Există ceva puternic în ceea ce privește crearea propriului tău sanctuar – nu trebuie să fie umplut cu lucruri noi pentru a arăta complet diferit”, spune ea.

Vârsta: De la șapte ani

8. Croșetați o pătură

Actrița Amanda Seyfried este ocupată să croșeze pătrate bunicilor pentru o pătură – există tutoriale online. „Copiilor mai tineri va trebui să li se afișeze frânghiile, dar, după ce l-ați stăpânit, croșetatul este foarte repetat și nu necesită nimic altceva decât un cârlig de croșetat și niște lână”, spune Ramsay. Consultați Stitchandstory.com pentru kituri și modele de croșetat.

Vârsta: de la 10 ani

9. Origami

Origami este terapeutic, deoarece implică multe repetări – și are și posibilități nelimitate, spune Esther Thorpe, fondatoarea OrigamiEst.co.uk, care conduce cursurile Mini Make pe pagina ei de Facebook, miercuri, la 19:30.
Necesită doar hârtie (hârtia de împachetare ) și lipici. „Nu fac prea multe pliere de hârtie; ei trebuie să învețe să fie preciși și să se gândească cu atenție la geometrie. ”Copiii mai mici pot face ghirlande cu stele de origami din fâșii de hârtie și șnur, în timp ce cei peste șase ani pot învăța modulul Sonobe și pot crea propria colecție de ghivece de plante din hârtie sau abajururi pliate.„Se pot juca cu dimensiunile; ei pot face și cadouri strălucitoare ”, continuă Thorpe.

Vârsta: De la cinci ani

10. Construiți o căsuță

De ce să nu-l provocați pe copilul tău să-și proiecteze și să își construiască propriul refugiu, clubhouse, căsuță în copac sau un adăpost?

Pentru copiii mai mici, acest lucru va ocupa câteva după-amieze însorite , dar pentru copiii mai mari, proiectul ar putea dura câteva luni, timp în care vor învăța tehnici de bricolaj.

Există planuri pe Instructables.com și în cartea lui Grylls despre Shelter Building, în timp ce cartea lui Lee Mothes, Keep Out! Build Your Own Backyard Clubhouse, introduce adolescenții în procesul de proiectare, instrumente și materiale.

Oricine poate ridica 18 kg și manevra un ciocan poate construi un houseclub, spune el, deși rețineți că copilul dvs. va necesita probabil un anumit sprijin fizic (și, în mod ideal, expertiza dvs. DIY) pentru acest proiect.

Vârsta: De la trei ani

 

Related posts

Inceputuri imaculate cu Arctic

Adina Meyers

Amenajari interioare cu obiecte reconditionate

Adina Meyers

De ce să alegi un apartament cu două camere în detrimentul unei garsoniere?

Adina Meyers