„In urma cu cinci ani am decis impreuna cu sotul meu sa ne cautam o casa in care sa ne mutam pentru ca in vechea locuinta, desi era ridicata intr-un cartier rezidential din Baneasa, ne simteam ca la bloc… constransi de vecini. Imi amintesc ca acea casa avea un perete comun cu cea a vecinilor si ca era destul de inghesuita. Aici am ales prima data terenul. Am fost printre primii clienti ai ansamblului rezidential, asa ca am avut posibilitatea sa ne plimbam pe malul lacului si sa ne alegem pozitionarea viitoarei case. Am ales acest loc pentru ca urma sa avem putini vecini si pentru ca gradina din spatele casei se termina in lac”, ne-a povestit Dana Savuica, care a adaugat ca una dintre marile sale dezamagiri a fost vestea ca locuinta va fi ridicata dupa un proiect standard: „Am platit in plus pentru a avea geamuri mai mari, pentru finisaje de mai buna calitate, pentru a schimba pozitionarea casei. A ramas si acum un regret, acela ca nu ni s-a permis sa realizam geamurile mai mari la living din cauza faptului ca ar fi fost afectata structura de rezistenta a casei. Stiu ca a fost nevoie de lucrari suplimentare la fundatie pentru ca locuinta a fost ridicata pe un teren mlastinos, situat la mica distanta de apa, asa ca proiectantul si inginerul au fost extrem de stricti.”
Dana Savuica spune ca, impreuna cu sotul sau, au venit de mai multe ori pentru a supraveghea lucrarile de santier. „Am primit permisiunea dezvoltatorului, contra cost, sa ne alegem noi finisajele de interior, placile ceramice, parchetul, dar si modul in care este delimitat parterul. Bucataria proiectata in stil american am transformat-o in dining pentru oaspeti, iar garajul in bucatarie, pentru ca sotul meu gateste mult si nu am vrut miros de mancare in toata casa. In ceea ce priveste modul de decorare al casei, am vrut ca totul sa aiba legatura cu apa si cu cultura asiatica pentru ca eu am copilarit in Indonezia si mi-am dorit sa imi aduc mobila si cea mai mare parte a decoratiunilor de acolo”, a mai spus Dana Savuica.
„Ne place sa fim gazdele multor petreceri, asa ca am avut grija sa transformam livingul intr-un spatiu primitor in care sa ne simtim bine in compania prietenilor.”
„De cand eram mica am fost pasionata de design. Imi amintesc ca ma furisam in biroul tatalui meu unde desenam, ore intregi, amenajari interioare. Nu am facut niciodata studii de specialitate, dar mi-am dat seama ca am o inclinatie spre acest domeniu si un simt estetic dezvoltat. In aceste conditii, m-am ocupat singura de amenajarea si decorarea casei, fara a cere sfatul unui designer. In casa se regasesc atat obiecte aduse de noi din multiplele noastre calatorii in intreaga lume, fie cumparate de mine din Indonezia in cadrul vizitei pe care am facut-o, special, in momentul in care casa a fost gata. Mi-am adus obiecte de mobilier, tesaturi, obiecte de arta si decoratiuni pentru ca acolo sunt mult mai ieftine decat le-as fi gasit in Romania. Coletele mi-au fost aduse in tara cu un vapor si astfel am reusit sa imi vad visul cu ochii: acela de a ma juca cu traditiile din Asia”, a mai spus Dana Savuica.
Majoritatea obiectelor de mobilier sunt realizate manual din rattan si bambus, fapt care le creste semnificativ valoarea. Intr-un colt al livingului este amenajat un loc de relaxare cu ajutorul unui set de mobila confectionata din rattan, in urma cu mai bine de 60 de ani, si mostenita de la parintii Danei Savuica. Un loc de cinste ocupa si o oglinda veche de mai bine de 200 de ani, care a trecut printr-un proces de restaurare. Patul are forma unei barci si un exemplar identic se regaseste si in dormitorul top modelului international Claudia Schiffer. Mobila din dormitorul matrimonial este cumparata din Indonezia.