Casa este inspirata din arhitectura traditionala elvetiana, care i-a atras foarte mult pe proprietari. Acestia au ornat exteriorul cu lemn si cu piatra naturala, oferind casei un aspect rustic.  

In esenta, casa este construita dupa un proiect standard, dupa care au fost realizate toate locuintele din cartier. Era o casa simpla, care nu se remarca prin nimic, iar aceasta perspectiva nu ne-a incantat deloc. In aceste conditii, am refuzat sa ne mutam pana cand nu ne-am pus propria amprenta asupra designului exterior si interior. Cu idei multe, materiale de cea mai buna calitate, majoritatea aduse din afara, si cu rabdare am reusit sa transformam un imobil fad si fara viata intr-o casa care se integreaza perfect in peisajul montan”, ne-au povestit proprietarii, care au mai spus ca au acordat atentia cuvenita fiecarui detaliu in parte.

In momentul in care s-au apucat de decorarea fatadelor, beneficiarii au avut in minte imaginea unei case traditionale din Elvetia. „Am folosit barne din lemn pentru marcarea teraselor si piatra naturala pentru pavarea aleilor. Totul are acum un aer rustic, dar, in acelasi timp, contemporan, care este intregit de o gradina verde tot timpul anului”, sustin acestia.  

Casa este construita din caramida, iar acoperisul are o sarpanta Plannja Royal, ceea ce reprezinta „superlativul acoperisurilor in Nord”. Proprietarii spun ca lucrarile au durat aproape un an, iar santierul a fost supervizat indeaproape de ei.

„In ciuda faptului ca am supravegheat echipele de muncitori zilnic, nu am obtinut decat 80% din ceea ce ne-am dorit initial. 
In ceea ce priveste bugetul, acesta a fost depasit cu mai bine de 40% fata de ce am estimat inainte de demararea lucrarilor. Motivul? Pe aici s-au perindat mai multe echipe de muncitori si, nicio secunda, nu am vrut sa facem rabat la calitate. Am ales numai finisaje importate, din clasa premium, atat pentru exterior, cat si pentru interior. Este o casa pe care am construit-o pentru noi si am vrut sa ne asiguram ca ne vom simti foarte bine in ea
”, au mai precizat proprietarii.

Imobilul este proiectat ca un duplex, iar cei care locuiesc aici au ales sa nu realizeze o cale de comunicare directa intre cele doua zone ale casei. „Tinand cont ca sunt doar eu si sotia, am pastrat numai o parte a casei, iar pe cealalta ne dorim sa o inchiriem. La parter se afla un living cu acces direct la terasa, bucataria, diningul si spatiile de depozitare, in timp ce etajul este destinat odihnei si pasiunilor noastre”, ne-a mai povestit proprietarul, care detine o firma de design si care si-a folosit intregul bagaj de cunostinte pentru a transforma interiorul intr-un spatiu confortabil si primitor.          

Material realizat cu sprijinul SC Deco Amfitrion SRL; Tel.: 0740.258.521

Brahouse Imob Brasov
www.brahouse.ro
Tel.: 0723.418.917

 

Related posts

Farmecul autohton al Brașovului reflectat într-o casă de familie

Adina Meyers

Design luxos pentru o vila cu arhitectura moderna

Adina Meyers

Cuptorul CombiSteam de la Electrolux – abur si caldura pentru mancaruri gustoase si sanatoase

Adina Meyers