Case de vacanta

Acasa la Stela Popescu

Acesta este motivul pentru care niciodata nu mi-am dorit sa ma mut in alta tara… Mereu ma atrage ceva mai puternic decat mine acasa”, ne-a povestit Stela Popescu in fata unei cesti de cafea.

Si-a petrecut toata viata prin turnee si a vazut toata lumea prin prisma meseriei pe care o practica. Spune ca nu este nimic mai frumos decat sa poata calatori, dar ca de fiecare data este nerabdatoare sa se intoarca acasa, unde se simte cel mai bine.

Este povestea actritei Stela Popescu care ne-a primit intr-o dupa-amiaza in locuinta ei din centrul Bucurestiului, pe care a amenajat-o singura deoarece este pasionata de acest domeniu. „Intotdeauna mi-au placut mobila si decoratiunile clasice pentru ca am mers pe principiul ca nu se demodeaza niciodata. Daca mi-as fi luat o mobila moderna, ar fi trebuit sa o schimb o data la doi-trei ani pentru ca, de fiecare data, ar fi aparut ceva mai nou. In plus, mobila clasica imi permite sa ma joc cu stilurile si cu obiectele de mobilier… nu este necesar sa urmez o directie comuna. In casa am adunat obiecte aduse de mine din toata lumea. Cei care ma cunosc stiu ca peste tot pe unde merg vizitez targurile de vechituri, anticariatele, unde gasesc obiecte de decoratiuni minunate”, ne-a povestit Stela Popescu, care a adaugat ca cele mai frumoase targuri de acest fel sunt in Venetia, Paris si in oraselele din Germania. „Cand ajung in locurile acelea nu plec fara sa imi cumpar cate ceva. Am adus acasa un dulap din Germania. L-am impachetat frumos si l-am urcat in autocar”, spune actrita zambind.

Una dintre cele mai mari doamne ale teatrului romanesc, Stela Popescu, are mai multe colectii pe care le-a adunat in timp si cu care se mandreste in fata invitatilor, dar si mai multe obiecte de arta valoroase asezate la loc de cinste in living. „Am o adevarata pasiune pentru farfuriile de ceramica pe care le-am adus din orasele lumii in care am fost. O alta colectie pe care am achizitionat-o de curand este cea de clovni. Cea mai mare parte am adus-o din Germania, dar nu mi-am facut inca timp sa ii aranjez frumos intr-o ordine pe care am gandit-o deja”, a mai povestit Stela Popescu, care a mai spus ca are in casa mai multe obiecte vechi pe care le-a „recuperat” din podurile unor batrane basarabence pe care a avut ocazia sa le viziteze.

Un astfel de exemplu este semineul din living cu toate accesoriile lui. Eu inca sper ca va veni ziua in care voi avea timp sa stau in fata semineului, mangaind o pisica si relaxandu-ma. Deocamdata nu am timp pentru asta”, spune razand Stela Popescu.

O alta colectie la care actrita tine foarte mult este cea de tablouri, pe care o are expusa in living. „Printre preferatele mele se numara un tablou de Nicolae Tonitza si unul semnat Pacea. Cel din urma, chiar daca nu este tocmai stilul meu, mi-a intrat in suflet pentru ca a apartinut marelui Toma Caragiu”, ne-a mai spus actrita. Un loc important in casa actritei il ocupa biroul care a fost al sotului sau si pe care, in prezent, sunt puse la loc de cinste toate obiectele care pastreaza vie amintirea acestuia.

Material preluat din revista Caminul 2011.

Related posts

Tips & tricks pentru casa de vacanță a bucureștenilor în 2020

Adina Meyers

Vrei o bucătărie country?

Adina Meyers

10 moduri mai bune de a vă stoca oalele și tigăile

Adina Meyers