Iluminatul casei este la fel de important ca si modul in care o decorezi si are poate cele mai importante efecte pentru atmosfera familiei.

Pe cat este posibil este recomandat ca in casa ta sa patrunda cat mai multa lumina naturala. Este cea mai sanatoasa si recomandata chiar si pentru schimbarea starii noastre de spirit.

Printre accesoriile importante pe care le alegem pentru casa noastra se numara si perdelele si draperiile. Ele sunt cele care completeaza si finiseaza practic camera.

Mai mult decat atat, in afara beneficiilor decorative sunnt si o serie de aspecte practice atunci cand le achizitionezi.

Perdelele iti pot oferi o lumina mai calda, difuza, in timp ce draperiile te ajuta sa pui o pata de culoare, dar si intimitate.

Daca ne gandim si la aspectul sanatatii acestea de protejeaza si de razele UV ale soarelui.

 

Atunci cand vine vorba de aceste accesorii, exista cateva sfaturi de baza referitoare la lungime si culoare, pana la pozitionare.

 

Lasati lumina sa patrunda

In ceea ce priveste perdelele, optati pentru tesaturile deschise, vaporoase care permit luminii sa patrunda. Veti avea astfel parte de lumina naturala asa cum va doriti, mai ales daca aveti geamuri mari.

In cazul draperiilor, acestea au rolul de a oferi sentimentul de intimitate. Puteti alege o tesatura blackout sau pe cele din catifea, mai groase.

Separati panourile

Daca aveti geamurile de dimensiunea unui perete,  Extindeti bara pentru perdele de la un perete la altul, creand astfel un efect de continuitate.

 

 

Alegeti jaluzele romane

Jaluzelele  romane sunt solutia perfecta atunci cand perdelele nu sunt o optiune.

Ascundeti obiectele nedorite

Cand este vorba de ferestre mari, perdelele se monteaza de obicei pe interiorul ramei. Tija de perdea ofera la randul ei un impact vizual marit. Astfel, daca doriti o casa amenajata in stil minimalist va recomandam sa ascundeti obiectele nedorite.

Acest mic detaliu poate avea un impact urias asupra aspectului unui spatiu.

 

Related posts

8 tipuri de tapet pentru toate gusturile

Adina Meyers

Livingul, incaperea familiei

Adina Meyers

Produse ieftine sau produse scumpe?

Adina Meyers