In cazul in care nu iti permiti sa cumperi o casa de sute de metri patrati ai la indemana mai multe trucuri care sa te ajute sa castigi spatiu.
Cu cat camerele sunt mai mari, cu atat mai bine asa ca spatiul locuibil s-a transformat in unul dintre cele mai importante criterii atunci cand vine vorba de alegerea unei case. Vestea buna este ca si o casa mica poate deveni, cel putin la nivel vizual, mai mare prin intermediul unor trucuri la care poate apela oricine. Micile artificii pot fi ajutat de soluţii de depozitare inteligente iar efectul este unul maxim.
Primul lucru pe care il poti face pentru a castiga spatiu este sa scapi de peretii inutili si sa eviti compartimentarea excesiva a locuintei. Peretii traditionali pot fi inlocuiti cu unii din sticla sau cu “treceri” diafane, care permit o comunicare eficienta, de exemplu, intre dining, living si bucatarie.
In cazul in care aveti o casa mica evitati sa zugraviti peretii in nuante inchise care nu fac altceva decat sa intunece si sa micsoreze, la nivel vizual, incaperile. Un detaliu alb, creaza imediat spatiu si o ambianta primitoare. In acelasi timp, este important sa inlocuiti mobila voluminoasa, din lemn masiv, cu obiecte minimaliste care creaza un spatiu interior modern. In plus, obiectele de mobilier pot fi inteligente avand spatii de depozitare incorporate. Tablia de la pat poate fi transformata, cu putina imaginatie, intr-o bibleoteca, iar patul intr-un dulap cu sertare.
Un alt truc la care puteti apela cu incredere este “exploatarea” spatiului de la inaltime prin crearea unor spatii de depozitare pentru obiectele pe care le folositi ocazional si care, in mod normal, ocupa spatiul din dulapuri si sifoniere in mod inutil.
O alta recomandare este aceea de a folosi spatiile “moarte” cum este de exemplu locul ramas liber sub scară.