Calatorii Home LifeStyle Practic

Care sunt tipurile de paturi în hoteluri?

Fie că suntem acasă sau într-o călătorie, ne bucurăm de vacanță sau ne îndeplinim o îndatorire de serviciu, cel mai bun mod de a începe o zi este cu o odihnă bună.

Dar acest lucru nu este întotdeauna foarte ușor de obținut, iar aspecte ce țin de ambient (lumini diferite, sunete bizare) sau simplul fapt că este un pat diferit de cel în care obișnuim să dormim pot fi piedici în calea somnului odihnitor.

Totuși, putem influența această parte a călătoriei luând decizii informate.

Cum solicităm patul perfect cân mergem la hotel

Multe unități de cazare din lume, dar cu precădere cele din Grecia, Elveția, Germania sau Austria, folosesc denumirea de „pat franțuzesc” (french bed) pentru a descrie un pat care inspiră romantism, mai ales prin dimensiunile sale. Fiind puțin mai îngust decât un pat dublu clasic, intimitatea este favorizată, iar persoanele care dorm în acest tip de pat nu pot avea prea mult spațiu între ele.

Tot privind dinspre Germania, Austria sau Elveția, dar ușor în direcția opusă, există posibilitatea ca „patul dublu” (double bed) să nu fie chiar cel mai romantic cu putință, datorită spațiului dintre cele 2 jumătăți: se întâmplă ca patul să devină „dublu” prin alăturarea a două paturi de o persoană, deci confirmarea din partea hotelului poate fi o idee bună, înainte de rezervare.

Revenind la confortul unei saltele mari, multe unități de cazare din Marea Britanie afișează denumiri somptuoase pentru paturile mari (de 3 persoane), cu lățime de 245 cm și lungime de 220 cm: „Eastern King”, „Emperor” sau „Caesar”.

În Statele Unite ale Americii există hoteluri care oferă chiar lungimi neobișnuite ale patului, numit aici „Grand King Bed” – 250 cm. În plus, pentru cei care vor să se simtă din nou copii, indiferent de vârstă, se pot găsi (la cerere) și locații cu oferte greu de imaginat, în care paturile au dimensiuni extreme: 360 cm x 300 cm.

Cei care preferă să doarmă singuri, vor fi foarte fericiți în unele hoteluri din Australia sau Noua Zeelandă care oferă paturi de tip „King Single”, cu dimensiuni mai mari decât paturile „single” obișnuite: 107 cm x 204 cm.

Desigur, există și opusul acestei abordări, chiar în locații mai apropiate, din Europa: diferite unități de cazare din Marea Britanie, Norvegia, Suedia sau Irlanda au paturi de o persoană cu lățimi de 75 cm, pentru cei care sunt foarte încrezători că nu pot cădea din pat în timpul somnului.

Related posts

TROCAL PremiDoor 88: Usi glisante cu ridicare intr-o noua dimensiune

Adina Meyers

Spune STOP toxinelor!

Adina Meyers

Sanatate la pachet

Adina Meyers