Practic

3 lucruri pe care să le înlocuiești în casa înainte să se strice de tot și să te bage în „faliment”

Nu contează cât de mult timp petreci cu reparații de rutină sau revizii tehnice la diferite echipamente din locuință. Defecțiunile pot apărea oricând și ne pot lua prin surprindere chiar și pe cei mai prevăzători dintre noi.

Însă sunt lucruri simple pe care le poți face pentru casa ta și care te pot scuti de cheltuieli majore. Iată care sunt cele mai frecvente trei probleme care pot apărea într-o locuință care are curte și cum le rezolvi înainte să-ți golească și portofelul, și contul bancar:

1. Înlocuiește centrala termică înainte să rămâi fără ea în mijlocul iernii

Legea din România prevede ca centralele termice să treacă printr-o inspecție tehnică o dată la 2 ani. Chiar și așa, trebuie să știi că durata medie de viață a unei centrale termice este de aproximativ 10 ani. După această perioadă, chiar dacă ai montat cel mai bun echipament, te poți aștepta la tot felul de surprize. Iar să bagi casa în reparații capitale în mijlocul unei ierni precum cea care a trecut și care ne-a obligat să ne înfofolim în geci de iarnă până la sfârșit de martie nu-i tocmai un lucru pe care ți l-ai dori. Asta lăsând la o parte costurile unei astfel de investiții în toiul anotimpului rece.

Tocmai de aceea, dacă centrala ta termică dă deja semne că a îmbătrânit și că trebuie pensionată, este momentul să o „asculți”. Și cum omul gospodar își face iarna car și vara sanie, acum este timpul potrivit pentru o astfel de investiție, mai ales că, odată ce cererea de pe piață se diminuează, prețurile tind să o ia și ele în jos.

2. Înlocuiește furtunurile mașinii de spălat înainte să-ți inunde toată casa

Potrivit State Farm Insurance, o companie de asigurări din SUA, americanii cumulează anual nu mai puțin de 170 de milioane de dolari în daune cauzate de inundații provocate de mașini de spălat cu furtunuri defecte. Da, ați citit bine. Cel mai probabil, în România suma nu este la fel de mare. Nu avem de unde să știm, însă, pentru că la noi nimeni nu se obosește cu statistici atât de aprofundate. Ce putem ști însă cu siguranță este că problemele care țin de casă tind să fie aceleași peste tot în lume.

Așadar, potrivit lui Dick Luedke, purtător de cuvânt al State Farm Insurance, furtunurile mașinilor de spălat se strică mai ales din cauza problemelor legate de presiunea apei. De obicei se rup chiar de la filet, însă crăpături pot apărea și în furtunul propriu-zis, oricât de rezistent ar fi acesta. Dacă furtunurile de la mașina ta de spălat sunt mai vechi de cinci ani, este momentul să le înlocuiești.

O investiție de câteva sute de lei acum, incluzând aici și onorariul instalatorului, te poate scuti de reparații mult mai costisitoare. Mai ales dacă ai obiceiul să lași mașina în funcțiune cât timp tragi o fugă pe la supermarket sau să iei copilul de la școală.

3. Repară crăpăturile din asfalt înainte ca acesta să se transforme în… zonă verde

Micile crăpături din asfalt se umplu cu apă, care în timpul iernii îngheață. Odată înghețate, acestea se lărgesc și duc la apariția unora noi. Iar când vine primăvara, prin crăpături începe să răsară iarba. Astfel aleea ta din curte se transformă ușor-ușor în zonă verde. În momentul în care crăpăturile devin suficient de mari, acestea nu mai pot fi reparate, iar înlocuirea asfaltului cu totul poate fi costisitoare și presupune să transformi curtea în șantier, lucru pe care probabil vrei să-l amâni cât de mulți poți.

Tocmai de aceea, avem o soluție pentru tine, una prin care poți prelungi durata de viață a asfaltului. Există adezivi speciali pentru crăpături, care rezolvă problema simplu și elegant, fără să fii nevoit să cheltuiești mult și fără prea multă mizerie. Tot ce trebuie să faci este să folosești un erbicid pentru a omorî plantele, apoi să cureți de pământ crăpăturile. Apoi umple fisurile din asfalt conform instrucțiunilor producătorului și, gata, ai scăpat de încă o problemă potențial costisitoare.

Tu ce reparații ai de făcut în această primăvară la casa ta?

Related posts

Zugrăvirea bucătăriei: cum procedezi și cât durează lucrarea

Adina Meyers

Culorile din casa ta

Adina Meyers

Optimizare site sau realizare site dacă vrei profit în afaceri

Adina Meyers