Atunci cand amenajam camera copilului, sunt o multime de aspecte ce trebuie luate in considerare. De la culoarea peretilor, pana la lenjeria de pat, totul trebuie sa se afle intr-o perfecta armonie, astfel incat influenta asupra dezvoltarii si psihicului copilului sa fie una pozitiva. Crezi ca felul in care ii amenajezi camera nu conteaza in procesul de crestere? Specialistii spun ca da. Culorile si elementele dintr-o camera pot afecta in bine sau in rau comportamentul copilului si felul in care acesta evolueaza.

De exemplu, culorile primare (rosu, albastru, galben) sunt total neindicate pentru o camera in care se doarme pentru ca acestea sunt obositoare. Se recomanda nuantele pastelate si care nu obosesc ochiul. Asadar, trebuie sa alegi cat mai multe tonuri deschise atunci cand decorezi camera, in special pentru pereti, mobila lenjerie si draperii sau perdele. In plus, cu cat culorile sunt mai inchise, cu atat camera va fi mai incarcata si va exista o senzatie de sufocare si lipsa de spatiu. De asemenea, conform designerilor de interioare, pentru o camera de copil culorile tari sunt considerate a fi un kitsch absolut. Opteaza pentru culori ce iti inspira calmitate, inocenta si liniste. Incearca sa asortezi mobila cu asternuturile pentru pat.

Dupa ce ai stabilit culorile, trebuie sa te gandesti la o tematica. Daca ai un copil suficient de mare, ii poti cere parerea. Daca e baiat, cele mai comune teme sunt fotbalul, masinutele sau supereroii. Daca e fetita, atunci Barbie, Minnie Mouse, printesele Disney vor fi teme principale. Desigur, nu este litera de lege ca un copil sa se plieze dupa aceste standarde. Asa ca cel mai bine ar fi sa te consulti cu cel mic inainte de a alege. Este contraindicat sa ii amenajezi un baiat o camera avand ca tematica fotbalul cand el este pasionat de masinute. Nu trebuie sa alegi ceea ce iti place tie, ci ceea ce isi doreste copilul. Altfel ii vei pune la indoiala gusturile si nu vei tine cont de personalitatea lui sau a ei. Acestea sunt lucruri ce il pot afecta negativ pentru tot restul vietii. Copiii nostri au dorintre si preferinte proprii pe care, in cea mai mare parte, ar fi indicat sa le respectam. Doar asa ne vom asigura ca vor deveni adulti responsabili si independenti. Si da, totul poate incepe de la o banala amenajare a camerei in care isi va petrece ziua.

Atunci cand amenajezi camera cauta confortul si calitatea. Poti achizitiona paturi copii amuzante, adaptate varstei si tematicii camerei, de la magazine specializate in asa ceva. Astfel vei obtine incaperea de vis pentru cel mic. Paturile pentru copii nu se aseamana cu cele pentru adolescenti si adulti. Ele sunt realizate din pal de calitate foarte buna, au margini rotunjite, create astfel pentru a asigura o protectie mai mare copiilor, sunt joase si multe dintre ele sunt prevazute cu margini de protectie pentru ca cel mic sa nu riste sa cada din pat. Fiecare pat are un design ce se supune unei anumite tamatici, cu desene si culori vesele, amuzante si apreciate chiar si de cei mai micuti. Pentru ca si in Romania piata produselor pentru copii s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, pentru un pat pe tematica, poti achizitona si lenjerii de pat copii de calitate si adaptate temei respective. Insa nu doar modelul este ceea ce trebuie sa cauti.

In primul rand, trebuie sa tii cont de material. Evita tot ceea ce este sintetic. Alege bumbacul sau poplinul pentru ca sunt materiale antialergice si nu permit ca micutul tau sa transpire pe timpul noptii. Cu o lenjerie de calitate din astfel de materiale somnul sau va fi unul linistit si confortabil. In plus, aceste materiale sunt printre cele mai recomandate si pentru micutii care au pielea sensibila sau sufera de anumite alergii.

Niciodata nu te limita la o singura lenjerie. Toti parintii stiu ce se intampla cand ai un copil. Lenjeria va suferi multe accidente. Pete de mancare, de suc sau alte mici probleme vor face ca schimbarea lenjeriei sa fie iminenta. Mereu sa ai cel putin 3 lenjerii disponibile. Poti achizitiona lenjerii pe aceeasi tema sau in nuantele camerei. Un alt aspect este dimensiunea lenjeriei. Nu alege o lenjerie prea mica, indiferent de cat de frumoasa este aceasta. Ea trebuie sa se potriveasca dimensiunii patului pentru a nu se strange peste noapte, deoarece acest lucru va crea disconfort.

O alta metoda prin care poti face lenjeria mai atractiva este mix match-ul. Cumpara lenjerii ce pot fi asortate intre ele, cum ar fi fetele de perna de la o lenjerie sa poata fi combinate cu cearceaf pentru pilota. Ai mare grija la nuante si tematica. Cel mai indicat este sa combini piesele cu model cu cele simple, uni. Textura materialului trebuie sa fie insa identica. Idei sunt foarte multe despre cum poti asorta lenjeria cu patul si restul tematicii.

Revenind la calitate, este un aspect asupra caruia trebuie insistat, mai ales cand vine vorba despre produsele destinate copiilor. Siguranta si confortul micutilor nostri sunt extrem de importante. Nu trebuie sa ne zgarcim la pret si sa alegem ceea ce este mai ieftin. Trebuie mereu sa fim gata sa facem un compromis. Pana la urma calitatea costa. Asa cum cineva este dispus sa plateasca sume exorbitante pentru un telefon mobil, tot asa, cand vine vorba despre bunastarea copilului ar trebui sa nu ne uitam la bani. Si vestile sunt cat se poate de bune pentru ca varietatea de produse de pe piata a facut ca ofertele la lenjerii, paturi, birouri si alte elemente destinate celor mici sa fie cat mai diversificate.

Asadar, trebuie sa alegi cu grija, sa gandesti tematica, sa studiezi piata si informatiile despre produsul respectiv inainte de a face orice achizitie.

 

Related posts

10 greșeli pe care le facem când curățăm baia

Adina Meyers

Ce trebuie să conțină bagajul de vacanță

Adina Meyers

Cum să alegeți primul pat pentru copilul dumneavoastră

Adina Meyers