Cine nu își dorește să se bucure de lenjerii de pat frumoase, în stare foarte bună chiar și după mult timp de la prima utilizare? Din fericire, dacă le vei întreține corespunzător, te vei putea bucura de lenjerii perfecte, care să îți fie alături în fiecare noapte și să îți ofere un somn corespunzător.

În cele ce urmează, îți vom da câteva sfaturi despre cum poți să întreții corect lenjeriile, însă totul depinde de materialul din care sunt fabricate acestea. Pentru a evita neplăcerile pe viitor, îți recomandăm să achiziționezi doar lenjerii de pat din bumbac 100%, care sunt foarte rezistente și care oferă un grad ridicat de confort.

 1. Ce trebuie sa faci inainte de spalare

 

Multe persoane nu acordă atenție pregătirii lenjeriei înainte de a o spală și de aceea se poate degrada. În primul rând, în cazul în care observi anumite pete pe lenjerie, este important să le tratezi cu o soluție specială. Care nu atacă țesătură. Găsești astfel de soluții în orice magazin.

Sfatul nostru este să nu încerci rețete homemade, cum sunt cele cu oțet sau bicarbonat, pentru că sunt foarte agresive și riști să decolorezi lenjeria. Chiar și lenjeriile uni pot avea de suferit și nu vrei că lenjeria ta verde, crem sau chiar o lenjerie de pat galbenă să aibă o pată inestetică, nu? Chiar înainte de a băga lenjeria la spălat, asigură-te că este întoarsă pe dos și că fermoarele sunt închise (sau nasturii, după caz).

 

2. Cum se spala lenjeria de pat?

 

Este important să respecți întru totul instrucțiunile producătorului de lenjerii. Iar în cazul în care nu mai găsești eticheta, poți folosi următoarele sfaturi. Chiar dacă în unele cazuri este nevoie să dezinfectezi lenjeria, nu alege un program de 90 grade Celsius. Optează pentru un dezinfectant de rufe. În felul acesta, vei proteja țesătura și te vei bucura de lenjerie mai mult timp.

Alege un program de rufe delicate pentru lenjerie și nu spăla și alte haine în același timp. Lenjeria va absorbi destul de multă apă și are nevoie de spațiu pentru a putea fi spălată corespunzător.

 

3. Cat de des se spala lenjeria de pat

 

Medicii dermatologi ne sfătuiesc să schimbăm și să spălăm lenjeriile de pat după o săptămână de utilizare. În acest fel, ne asigurăm că nu creăm un mediu propice pentru bacterii și acarieni. Bineînțeles, sunt unele cazuri în care ar putea fi nevoie că lenjeria să fie schimbată mai des, așa cum este și vara sau în cazul în care observi că nu mai este curată din diferite motive.

 

4. Este necesar sa calci lenjeria de pat?

 

În unele cazuri, este necesar să calci lenjeria de pat. Pentru a o dezinfecta și pentru a elimina orice fel de agent patogen. Touși, dacă nu ai o problemă care să necesite călcarea acesteia, poți sări peste acest pas. Îți recomandăm, dacă adori senzația de lenjerie proaspăt călcată, să o întorci întotdeauna pe dos înainte de a o călca. Astfel vei prevenii decolorarea și deteriorarea țesăturii. În funcție de materialul din care este confecționată și de caracteristicile lenjeriei, unele se pot păstra fără cute chiar și câteva zile.

 

5. Depozitarea lenjeriei de pat

 

Pentru a te bucura de o lenjerie proaspătă, curată și perfect aranjată, este foarte important să o depozitezi în cele mai bune condiții. Astfel, nu pune lenjeria în saci sau în pungi ori în alte materiale sintetice.

Dacă vrei neapărat să o protejezi, alege săculeți din materiale naturale. Lenjeria poate fi păstrată în șifonier sau dulap sau oriunde este ferită de praf, umiditate și razele directe ale soarelui. Dacă o vei păstra corespunzător, te vei bucura mai mult timp de o lenjerie superbă.

 

În încheiere, sperăm că toate aceste sfaturi să te ajute pentru a-ți îngriji corespunzător toate lenjeriile. Dar și pentru a te bucura de ele cât mai mult timp posibil!

Related posts

10 lucruri pe care niciun barbat nu ar trebui sa le aiba în casa

Adina Meyers

Proiecte de case pe structura metalica realizate in timp record

Adina Meyers

Tendințe. Cum poți aduce natura în casa ta

Adina Meyers