Spatiile speciale merita usi speciale. Pentru goluri mai mari sau efecte deosebite, ne gandim la inchiderile tip glasvand sau la usile culisante.

Glasvandul este mai mult decat o usa – structura din panouri de sticla, montate pe cadru de lemn sau metal, poate foarte bine sa inlocuiasca un perete intreg, lasand lumina sa treaca si schimband radical atmosfera spatiilor pe care le desparte.

Rafinat si foarte elegant, glasvandul poate fi o solutie la fel de rezistenta, durabila si usor de intretinut ca o usa obisnuita.

Usile interioare clasice pot fi inlocuite oricand cu usile culisante sau glisante, cele care nu sunt prinse in balamale, ci culiseaza pe o sina pentru a se deschide simplu de-a lungul peretelui.

Solutia aceasta a fost descoperita cu sute de ani in urma in arhitectura de interior, iar cei mai cunoscuti pentru utilizarea lor sunt japonezii.

Usile culisante au avantajul montarii cu sisteme speciale, pe oricare fata a peretelui sau in dreptul golului, castigand prin tipul de deschidere mai mult spatiu util.

Articol preluat din Revista Casa Mea

Text: Bianca Sanda

Related posts

Tendințe. Ce preferă românii când își amenajează locuința: tonuri pastelate, tapet cu efecte 3D și placări speciale

Adina Meyers

Puterea florilor în decorul interior

Lucia Lazar

Textile somptuoase in designul interior

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe