Amenajarea locuinței nu este niciodată o treabă ușoară. Din contră, în unele momente ne lovim chiar de cele mai mici piedici. Care ne rețin din treabă și întârzie înaintarea lucrărilor. Alegerea covoarelor pentru casa ta n-ar trebui să fie atât de dificilă. Totuși, uneori, efectiv nu știi pentru ce anume să optezi.

Cum poti alege covorul simplu si eficient?

 

Pasul 1. Traseaza limitele camerei

Tot ce ai de făcut este să măsori cu grijă spațiul pe care dorești să-l acopere covorul. Dacă vrei un covor mare, pentru o suprafață vastă, va trebui să ai în vedere dimensiunile exacte. Ca să-l poți încadra corect. În caz contrar, vei risca să cumperi un covor pe care nu-l vei putea utiliza. Sau pe care vei fi nevoit să îl folosești cu oarece compromisuri. Pe https://www.decorino.ro/ vei găsi toate detaliile cu privire la covoarele oferite. În plus vei găsi și unele detalii tehnice care s-ar putea să facă diferența la nivel de alegere.

Dacă dorești covoare mici, de tipul traverselor, va trebui să te gândești din nou la dimensiuni, iar în acest caz sfatul unui consultant în design interior s-ar putea să cântărească foarte mult.

Pasul 2. Urmareste tendintele

Forumurile de altă dată au fost înlocuite de rețelele sociale. Aici poți vedea o multitudine de informații, iar pe unele platforme poți găsi idei de amenajare, de așezare sau de asortare la care nu te-ai fi gândit. În plus poți urmări paginile magazinelor care vând covoare, pentru a vedea sugestiile de prezentare. Acestea ar putea ajuta foarte mult, mai ales că un covor este o investiție pe care o faci pentru o perioadă mai lungă de timp.

Pasul 3. Urmareste costurile

Uneori e bine să ai în vedere și prețurile produselor, deoarece poți găsi multe covoare la reduceri sau promoții. Situația este convenabilă pentru ambele părți, deoarece tu cumperi un produs elegant și trainic, în vreme ce vânzătorul se bucură că a oferit un produs de calitate. Amintește-ți întotdeauna că scump nu înseamnă neapărat bun, iar ieftin nu înseamnă automat calitate slabă. Contextul economic actual determină multe magazine să facă reduceri pentru a fideliza clienții, așa că poți obține maximul din această situație.

Pasul 4. Priveste detaliile

Deși poate fi mai dificil să cumperi online, trebuie să fii atent la detaliile fiecărui produs. Tipul țesăturii, finisajele, culorile, modelele și orice alt amănunt te-ar putea ajuta să iei o decizie mai rapidă. Dacă ești genul care se hotărăște repede, imaginile și specificațiile tehnice ale produselor ar trebui să fie suficiente. Dacă nu, atunci fie va trebui să îți încerci norocul, fie să găsești magazine fizice unde să poți vedea covoarele cu proprii ochi.

Pasul 5. Citeste cu atentie specificatiile tehnice

Nu întâmplător fiecare produs vine ”la pachet” cu o fișă tehnică de produs, cu specificații tehnice sau cu anumite certificări. Aceste lucruri sunt menite să scoată în evidență anumite detalii care te-ar putea ajuta. Spre exemplu, unele covoare au ventuze cu care se prind de pardoseală, în vreme ce altele folosesc iuta anti-alunecare. Este important să afli aceste detalii, cu atât mai mult dacă îți sunt necesare. De regulă producătorii menționează aceste aspecte tocmai pentru a scoate în evidență produsele, oferind astfel răspunsuri rapide fiecărui utilizator.

Pasul 6. Alege covorul in functie de destinatia camerelor

În mod cert un anumit tip de covor nu se va potrivi în toate camerele la fel și nu vorbim aici doar despre dimensiuni. Începând de la cromatică și terminând cu grosime sau calitate, toate aceste detalii fac diferit felul în care covoarele se vor așeza. Pentru living vei avea nevoie de covoare mai ample, vii și pline de culoare, în vreme ce holurile vor avea nevoie de tente mai liniștite. Dormitoarele necesită covoare mai simple și reduse ca dimensiuni, în funcție de așezarea camerei, iar bucătăriile se pot mulțumi cu traverse elegante în nuanțele frunzelor de toamnă.

Șase pași simpli care te pot ajuta să alegi un covor înseamnă de fapt o singură reușită și anume aceea de-a alege simplu și eficient covorul mult visat.

Related posts

Ghirlandele – elemente decorative pentru sărbători pline de farmec

Adina Meyers

Decor modern şi o amprentă masculină

Adina Meyers

5 lucruri in care merita sa investesti cand iti amenajezi locuinta

Adina Meyers