Amenajari Interioare

5 idei de redecorare cu buget aproape zero

Cum sa ne decoram locuinta cu un buget mic, cand literalmente nu avem nici un ban, dar simtim nevoia de o schimbare.

Ni s-a intamplat tuturor ca in urmatoarea perioada sa nu avem buget pentru o noua renovare, totusi sa simtim nevoia de a ne inconjura cu frumusete. Iti spui de multe ori: petrec prea mult timp in casa si vreau ca locuinta mea sa ma inspire, sa rezoneze cu cine sunt, insa nu imi permit in momentul acesta o renovare completa. Iata cateva idei pe care noi le-am aplicat si care cu siguranta iti vor fi de folos.

1. Expune amintirile!

Expune amintirile adunate cu cei dragi intr-un mod creativ. Nu ai nevoie decat de pozele pe care le tii cu siguranta intr-un album uitat printr-un sertar, un creion, vopsea neagra, pensula, lipici, scotch hartie, o ruleta si o rigla.

Pentru inceput masoara peretele si marcheaza pozitia exacta a fotografiilor. Deseneaza chenarul in care urmeaza sa fie lipita fotografia. Lipeste scotchul de hartie pe exteriorul laturilor acestuia si coloreaza-l cu vopseaua neagra. Cu un marker permanent scrie un text care te insira sau care te face fericit. Lipeste pozele dupa usacarea vopselei si „voila”!

2. Expune-ti hobby-urile”

Dupa cum bine stim cu totii, problema depozitarii este cumva general valabila. Nu avem niciodata spatiu suficient pentru depozitare si cu atat mai mult pentru hobby-urile si sporturile pe care le practicam. Asadar hai sa le expunem! Iti recomandam sa incerci o aproximare pe o foaie de hartie. Deseneaza la scara atat peretele cat si obiectele. Recomandam ca acestea sa fie desenate pe foi de hartie diferite. Decupeaza obiectele si joaca-te cu ele pe desenul peretelui pana gasesti o pozitie care sa iti fie pe plac. Dupa stabilirea acesteia, marcheaza peretele in locul exact unde trebuie pozitionate si apoi gaseste solutii de prindere. Nu incerca sa te complici cu prinderi speciale. Incearca sa te limitezi la siguranta si cam atat. Fi inventiv! Garantam ca vor arata fantastic, iar tu te vei bucura in fiecare zi de hobby-urile tale.

3. Peretele Magnetic

Amintiri frumoase, oameni frumosi si locuri pe care le-ai vizitat si de unde ai adunat acei magneti de frigider. Ei bine, frigiderul aglomerat este „history”. Bine ai venit vopsea magnetica!

Alege un perete pe care ai vrea sa-l transformi in focus point-ul spatiului si aplica vopseaua magnetica. Pentru un magnetism mai puternic, aplic-o in cel putin trei straturi. Vopseaua este neagra dar, peste, daca nu agreezi negrul, poti aplica o lavabila in culoarea dorita.

Tips: daca vrei sa scrii mesaje funny in dreptul amintirilor, recomandam aplicarea peste, a unui strat de vopsea lavabila ceramica „vopsea tabla de scris". Rezultatul va fi de-a dreptul fantastic.

4. Dungi

Dupa cum stim cu totii, dungile inalta. Regula se aplica si in design-ul interior. Un spatiu cu o inaltime mai putin favorabila va parea mult mai inalt cu ajutorul dungilor verticale. Putem alege dungi simetrice, de aceeasi dimensiune, sau ne putem juca atat cu latimea, cat si cu distanta dintre acestea. Un trafalet, ruleta, banda scoch hartie, vopsea lavabila, si hai la treaba, nu trebuie sa fii inginer ca sa reusesti, e foarte simplu!

5. Scris de mana pe pereti

Stim. O faceai cand erai mic(a) si de fiecare data ieseai „ciufulit(a)”. De data aceasta poti folosi aceasta „meteahna” pentru a da o nota personala spatiului de citit si relaxare, spre exemplu. Poti fii si mai creativ(a) scriindu-ti propriile ganduri, sau pur si simplu citate, ce te inspira sau te definesc. Nu trebuie sa ai un scris deosebit de frumos si ordonat. Ajuta-te de scotch-ul de hartie pentru a-ti stabilii liniile de reper Dupa dezlipirea lui totul va arata impecabil.

Spor la treaba!

Aceste idei au fost oferite de echipa Gavia Concept.

website: www.gaviaconcept.com

e-mail: hello@gaviaconcept.com

www.facebook.com/GaviaConcept

 

Related posts

5 magazine de lux cu un design interior impresionant

Adina Meyers

Vizitează cabana rustică, cu interioare elegante

Adina Meyers

Cum amenajezi camera copilului in 3 pasi simpli

Adina Meyers