Amenajari Interioare

Sfaturi practice: unde sa-ti asezi televizorul in camera

Atunci cand vrei ca toata camera sa fie echilibrata in ceea ce priveste aranjarea mobilierului, a obiectelor decorative si a aparatelor electronice, trebuie sa tii cont de cateva detalii, pentru ca imaginea de ansamblu sa fie una placuta. Sufrageria este locul in care te intalnesti cu prietenii sau in care te relaxezi in serile tarzii de vara. Este si camera in care aproape toate familiile au un televizor, care pare sa fie centrul atractiei. Tu stii unde sa-ti asezi televizorul, ca sa fie in perfecta armonie cu restul lucrurilor din camera?

Gaseste o priza apropiata

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca sursa de curent este apropiata de locul in care vrei sa il asezi, pentru ca majoritatea televizoarelor nu au un cablu de alimentare foarte lung. De obicei, nu vei avea nevoie de o priza doar pentru televizor, cu siguranta vei atasa un reciever de la compania de cablu TV la care esti abonat, poate si un player Blue Ray sau un sistem audio surround, pentru experiente mai intense, atunci cand te uiti la filme. Asadar, pune un triplu-stecher, unde le vei putea alimenta pe toate deodata, fara sa fii nevoit sa renunti la vreunul.

Pozitioneaza-l corect

Tine cont de lumina naturala si cea artificiala atunci cand alegi locul televizorului. E posibil ca soarele sa lumineze direct ecranul televizorului si sa nu poti urmari programele preferate in timpul zilei, decat daca inchizi jaluzelele. De asemenea, si lumina artificiala e foarte importanta, pentru ca poate scoate in evidenta imaginea redata de televizor sau o poate obstructiona. Nu pune televizorul vis-a-vis de nicio sursa de lumina, pentru ca s-ar putea, in loc sa iti urmaresti serialul preferat, sa vezi in mijlocul ecranului o lampa.

Ca inaltime, televizorul trebuie sa fie amplasat la un metru si jumatate deasupra solului, pentru ca atunci cand stai pe fotoliu sau pe canapea, sa ai o pozitie cat mai comoda, iar televizorul sa fie la nivelul ochilor.

Mascheaza-l

Daca nu vrei ca televizorul sa fie punctul principal de atractie al sufrageriei tale, atunci integreaza-l in mobilier si fa in asa fel incat sa poti sa il „ascunzi” in spatele unor usi de dulap. Poate ca vrei sa stai intr-o dupa-amiaza alaturi de prieteni, fara sa deschizi televizorul, ci mai degraba sa petreci timp pretios cu ei.

Mentine-i, totusi, importanta in camera

Nu il pune langa un alt punct de interes al camerei. Daca ai in sufragerie un semineu sau un mini-bar, nu pune televizorul langa ele, pentru ca ambele isi vor pierde din importanta. Poti alege, mai degraba, sa le pui pe pereti opusi.

Atunci cand iti alegi un televizor si il duci acasa, orienteaza-te dupa stilul camerei in care il asezi. Vei putea, astfel, petrece clipe frumoase in compania familiei tale sau a prietenilor, vizionand filmele sau emisiunile preferate.

Related posts

Sfaturi care sa te ajute sa te folosesti eficient de centrala ta termica

Adina Meyers

O locuinta calda si primitoare la malul marii

Adina Meyers

Spatiul din jurul caloriferului, un spatiu care merita toata atentia ta

Adina Meyers