Suplimentarea spatiilor de depozitare este binevenita, mai ales daca prin acest demers nu se creeaza impresia de spatiu supraaglomerat. Regula de baza e sa gandesti cat mai multe solutii de depozitare pe verticala si nu pe orizontala. Iata cateva solutii de acest tip.

1. Daca vrei sa pastrezi in bucatarie un aspect aerisit, utilizeaza corpuri de mobilier realizate dupa modelul scarilor.

2. Monteaza bare din metal in perete, pe care sa pastrezi prosoapele sau sa fixezi recipientele cu ustensilele de gatit.

3. Valorifica peretii ingusti sau stalpii de rezistenta prin montarea unor suporturi pentru pastrarea revistelor sau a produselor de papetarie.

4. Creeaza o mini-camara in bucatarie, din podea si pana in tavan, cu multe dulapuri si sertare, care sa fie dotate cu sisteme pull-out.

5. Valorifica fiecare colt al bucatariei. De exemplu, poti amplasa un corp de mobilier (de preferat, din metal) inalt si ingust pentru depozitarea vaselor de gatit.

6. Foloseste rafturile suspendate pentru carti si in alte scopuri. De exemplu, poti monta un raft de acest tip pe peretele cel mai ingust din bucatarie. Raftul poate servi la depozitarea ingredientelor pentru gatit, mai ales daca nu exista spatiu suficient pentru un mobilier incapator.

7. Fixeaza de tavan un suport cu lant, de care sa fie fixate fructierele cu fructe si legume.

8. Nu lasa spatiul din jurul usilor sa ramana „mort”. Monteaza dulapuri sau rafturi in jurul lor.

9. Renunta la reguli si „fura” tot spatiul disponibil prin utilizarea unor rafturi dezvoltate pe verticala, care sa fie montate pana in tavan. Acest lucru este indicat mai ales in camara sau debara.

10. Creeaza spatii de depozitare in interiorul mobilierului sau in formele arhitecturale ale casei.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Trucuri pentru amenajarea unei bucatarii

Adina Meyers

Apartament modern chic

Adina Meyers

Importanța lenjeriei de pat pentru un somn cât mai odihnitor

Adina Meyers