Pentru a fi mai aproape de locul de munca, dar si pentru ca visau la o locuinta mai spatioasa, tinerele noastre gazde, parinti ai unei fetite de noua ani, au achizitionat la inceputul anului trecut un apartament cu trei camere, de 120 de metri patrati, situat in zona Baneasa. Dornici de un decor cu stil, realizat pe indelete, ei nu s-au grabit sa se mute in noua locuinta, ci au preferat sa incredinteze amenajarea interioara unor profesionisti.

Magda Ene si Calin Opris de la Aime Design, protagonistii acestui proiect, sunt colaboratori mai vechi ai beneficiarilor, asa ca increderea in ei a fost deplina. Designerii au venit cu o propunere de amenajare in urma consultarii cu proprietarii, care lucreaza in domeniul finisajelor pentru interior si care au avut un cuvânt de spus in alegerea acestor materiale.

“Beneficiarii ne-au indicat in linii mari dorintele si viziunea lor legate de amenajare, care trebuia sa fie calda, eleganta si functionala. In consecinta, le-am propus o gama de culori bazata pe griuri si bejuri si o configuratie simpla de piese de mobilier, care sa nu aglomereze inutil spatiul”, isi aminteste Magda Ene.

Punctul de plecare l-a constituit parchetul – un stejar periat –, in functie de nuanta caruia au fost alese si celelalte materiale. Astfel, mobilierul alb contrasteaza foarte placut cu el, iar draperiile, putin mai inchise din punct de vedere cromatic, echilibreaza ambientul si ii confera mai multa caldura. 

Finisajul de baza al peretilor este crem. In zona de dining, pentru a sustine ideea candelabrului cu design elaborat, tavanul a fost decorat cu tapet. Solutia s-a dovedit a fi foarte decorativa, având in vedere ca iluminatul cu neon din interiorul scafei scoate si mai bine in evidenta modelul tapetului.

Tot in zona de zi, dar de aceasta data in living, designerii au venit cu o alta idee, in egala masura functionala si decorativa. Ei au ales varianta construirii unei biblioteci din gips-carton, pe care au placat-o cu parchet de culoare deschisa. Canapeaua foarte confortabila au comandat-o in Italia, iar scaunele pentru dining si obiectele de decor le-au luat de la Mobexpert.

Iluminatul complex a fost gândit pentru fiecare zona in parte. In living, iluminatul general asigurat de lustra este completat de un iluminat punctual, realizat cu ajutorul lampadarului orientat spre canapea. Pentru zona de luat masa, designerii au combinat un sistem de iluminat ambiental (neoane montate in scafa) si un iluminat punctual (un candelabru suspendat deasupra mesei).

In ceea ce priveste bucataria foarte mica (7 metri patrati), s-a mers pe finisajele casei si doar in partea de sus a mobilierului s-a venit cu accente de culoare visinie. Corpurile din MDF vopsit au fost realizate pe comanda, iar designerii s-au straduit pentru crearea cât mai multor spatii de depozitare. Pe perete, in dreptul frontului de lucru, pentru protectie, suprafata a fost acoperita cu acelasi travertin folosit la pardoseala, dar in varianta mozaicata.

In cazul dormitorului matrimonial, aceiasi designeri au optat pentru contrastul crem si negru, cu accent pe peretele din spatele patului, unde s-a folosit un tapet plusat. Proprietarii au dorit ca aceasta incapere sa fie mobilata cât mai simplu, cu piese putine, pentru a nu aglomera spatiul destul de redus.

Deoarece plafonul din dormitor era traversat de o grinda, designerii au mascat-o cu o scafa din gips-carton de latimea patului, ca un fel de baldachin stilizat. In felul acesta, au redus vizual si din lungimea camerei cu forma dreptunghiulara. In plus, pentru a da senzatia de mai mult spatiu, ei au ales pentru corpurile de depozitare finisaje albe, lacuite, care reflecta imaginea camerei.

Camera Denisei are un decor de printesa adolescenta ajunsa la vârsta pantofiorilor si bijuteriilor. Amenajarea a pornit de la tapet, care este piesa de rezistenta de aici; apoi a fost ales un mobilier glamour, cu un design mai special, comandat in Italia; la final, a fost achizitionat de la Domicilio un candelabru spectaculos, care se potriveste perfect cu amenajarea si care a bucurat-o foarte mult pe fetita.

Aime Design, tel.: 0723.624.280; 0745.587.799, www.aimedesign.ro

Material preluat din Revista Caminul, editia aprilie 2012. 

Related posts

Cum distingem intre stilurile de mobilier

Adina Meyers

Cum alegi adezivul potrivit pentru gresie și faianță? 2 sfaturi utile 

Adina Meyers

4 idei ieftine şi rapide pentru a crea un decor de toamnă superb

Adina Meyers